13 maart 2022

Opmerkelijke toename van blockchain cursussen in India nu de vraag naar experts toeneemt

Het afgelopen jaar heeft India een ongekende toename van het aantal op blockchain gerelateerde cursussen meegemaakt, omdat de vraag naar professionals in het land toeneemt.

Verschillende grote instituten in India zijn al op de trein gesprongen en hebben cursussen in blockchaintechnologie geïntroduceerd, meldt Times of India.

Op het moment van schrijven stonden er meer dan 11.000 blockchain vacatures te wachten om ingevuld te worden en dat zijn alleen nog maar de vacatures die geplaatst zijn op LinkedIn India. Naar verluidt is er behoefte aan blockchainanalisten, blockchainarchitecten, blockchaintrainers op afstand en andere experts met 'blockchain' in hun functieomschrijving.

Onderwijsinstellingen bieden cursussen aan over Bitcoin en blockchain

Grote onderwijsinstellingen bieden nu cursussen aan zoals geavanceerde certificeringsprogramma's in software engineering voor blockchain, cloud en Internet of Things (IoT), keuzevakken over Bitcoin (BTC) en blockchaintechnologie, en zelfs gratis korte online cursussen met basiskennis over blockchain.

De cursussen zijn niet alleen voor werkzoekenden. Zakenmensen en ondernemers volgen ze ook om zichzelf te onderwijzen over digitale activa en om op crypto gerelateerde oplichting te vermijden.

In het algemeen wordt India geconfronteerd met een dergelijke toegenomen vraag naar experts met ervaring en opleiding in alles wat met blockchain te maken heeft, nu het land zich beweegt in de richting van een steeds digitalere en op blockchain gebaseerde toekomst.

Zo verwacht het land de uitrol van een 'digitale roepie' tegen 2023. Het land is ook van plan om de belasting op de handel in cryptomunten en non-fungible tokens (NFT's) naar 30% te verlagen.

Interesse versus wantrouwen

Ondanks de groeiende interesse in cryptomunten en blockchaintechnologie in India, worden ze nog steeds geconfronteerd met onzekerheid of sterke tegenwind afkomstig van enkele van de meest opmerkelijke gouvernementele en financiële figuren van het land.

Eén van hen is de Indiase minister van financiën T.V. Somanathan, die eerder zijn onzekerheid uitsprak over de vooruitzichten voor de regelgeving van de crypto-industrie. Hij zei dat:

"Crypto-activa zijn momenteel niet illegaal en worden ook niet aangemoedigd. Ze bevinden zich dus in een soort grijze zone."

Ondertussen gebruikte de gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, iets scherpere woorden, door cryptocurrencies af te doen als "tulp onwaardig" - wat aangeeft dat ze geen onderliggende waarde hebben - en investeerders te waarschuwen voorzichtig te werk te gaan.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram