26 oktober 2020

Oprichter van Alibaba en rijkste man van China, Jack Ma: digitale valuta is de toekomst

Oprichter van Alibaba, Jack Ma, gelooft dat digitale valuta waarschijnlijk geld zal herdefiniëren en de kern zal vormen van ons toekomstige wereldwijde financiële systeem.

De Chinese miljardair en oprichter van Alibaba, zei gisteren dat digitale valuta een rol zouden kunnen spelen in een nieuw wereldwijd financieel systeem - en viel de huidige, wereldwijde regelgeving aan. Hij maakte de opmerkingen tijdens een toespraak op de Bund Summit in Shanghai.

"Digitale valuta kan waarde creëren en we moeten nadenken over hoe we een nieuw type financieel systeem kunnen opzetten door middel van digitale valuta."

Maar het is niet duidelijk wat de ondernemer - die volgens schattingen $61 miljard waard is - bedoelt met 'digitale valuta'.

Toen hij het had over digitale valuta, zei hij "neem de digitale valuta als voorbeeld. Als het financiële systeem dat de wereld 30 jaar later nodig heeft, is gebouwd met een toekomstvisie, kan de digitale valuta een zeer belangrijke kern zijn."

Hij voegde eraan toe: "het digitale valutasysteem is niet alleen een technisch probleem, maar ook een oplossing voor toekomstige problemen. Digitale valuta kan valuta opnieuw definiëren. Hoewel de belangrijkste functie van valuta er nog steeds is, zal het valuta opnieuw definiëren, net zoals Apple mobiele telefoons opnieuw definieert. Die niet alleen maar een telefoon zijn."

Jack Ma gelooft dat de wereld uitkijkt naar een nieuw financieel systeem van de toekomst en dat de enige criteria voor het evalueren van dit systeem groen en duurzaam zijn, waarachter geavanceerde technologieën zoals big data, cloud computing en blockchain een rol spelen.

Echter zijn cryptocurrencies verboden in China, maar Bitcoin en andere digitale activa worden nog steeds in de regio verhandeld. Chinese Bitcoin miners hebben tot op vandaag nog steeds de meeste capaciteit en krijgen dus ook het grootste deel van nieuwe Bitcoins ter wereld.

Het is mogelijk dat Ma in zijn toespraak sprak over een Central Bank Digital Currency (CBDC), zoals de digitale yuan van China; landen over de hele wereld haasten zich om een gecentraliseerde, digitale valuta te ontwikkelen.

Maar China wint de race met zijn digitale yuan - die zich al in een testfase bevindt.

Jack Ma is de rijkste man van China en is de oprichter en voormalig voorzitter van Alibaba, het grootste e-commerceplatform in China. Maar hij houdt ook van financiën. Hij heeft Alipay gebouwd, één van de eerste betalingssystemen en nu het grootste betalingsplatform in China. Als beheerder van Alipay en aangesloten bedrijf van Alibaba Group, zal de notering van Ant Group de grootste IPO ter wereld zijn, die $35 miljard zal opleveren.


26/10/2020 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram