16 januari 2021

Oprichter van Cardano wil CEO van Twitter helpen om sociale media te decentraliseren

Charles Hoskinson riep Jack Dorsey op om de gedecentraliseerde standaard voor sociale media buiten Twitter te creëren. Hij zei dat het 'Blue Sky'-project van Dorsey open-source moet worden gemaakt, zodat de hele crypto-industrie eraan kan bijdragen.

Charles Hoskinson, mede-richter van Ethereum en CEO van IOHK, ging in de discussie om de problemen achter Dorsey's voorgestelde decentralisatiemodel aan te pakken.

Nadat Twitter de huidige Amerikaanse president Donald Trump van zijn platform had verwijderd, leidde de gebeurtenis tot een wereldwijd gesprek over censuur en centralisatie. Velen hebben de verwijdering van conservatieve en republikeinse stemmen gezien als een gecoördineerde aanval die alleen kan worden opgelost door middel van decentralisatie.

Verrassend genoeg was Jack Dorsey, de oprichter en CEO van Twitter, één van de weinige technische leiders die het hiermee eens waren.

In een Twitter-thread waarin de redenering van het bedrijf achter de verwijdering van Trump werd uitgelegd, zei hij dat zijn passie voor Bitcoin voortkomt uit zijn waardering voor de fundamenten ervan - een gebrek aan controle en invloed door één enkel individu of entiteit.

Dit, zo legde hij uit, was waarom hij in 2019 Blue Sky startte, een initiatief gericht op het creëren van een gedecentraliseerde standaard voor sociale media. Het doel van Twitter, legde hij uit, was om uiteindelijk een klant van die standaard te worden en openbare conversaties op internet mogelijk te maken.

Oprichter van Cardano is van mening dat de crypto-industrie moet deelnemen aan Dorsey's streven naar decentralisatie

Hoskinson zei dat een gedecentraliseerde standaard voor sociale media niet zou moeten worden ontwikkeld binnen hetzelfde bedrijf dat Twitter beheert. Hoskinson, een uitgesproken voorstander van gedecentraliseerde systemen die door de gemeenschap worden bestuurd, riep Dorsey op om Blue Sky en andere inspanningen voor decentralisatie van Twitter open-source te maken. Op deze manier, zo tweette hij, kan de hele crypto-industrie een bijdrage leveren.

Zijn korte commentaar op de tweet onthulde ook dat IOHK, het bedrijf achter de Cardano blockchain, bezig was met iets vergelijkbaars met wat Dorsey probeerde te bereiken met Blue Sky. Terwijl Hoskinson alleen zei dat het bedrijf "aan iets werkte", ging de bredere crypto community er onmiddellijk van uit dat IOHK een gedecentraliseerd platform voor sociale media ontwikkelde op basis van de Cardano blockchain.

Noch Dorsey, noch iemand die aan Twitter is verbonden, heeft dit tot nu toe bevestigd. Meerdere reacties op de originele tweet van Hoskinson zijn van Twitter verwijderd, ondanks dat het bericht honderden likes heeft verzameld.


16/01/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram