x Oud archief

Oude Zwitserse bank gaat het handelen en bewaren van cryptocurrencies ondersteunen

cryptostheen 1 min lezen

Bordier & Cie SCmA, een Zwitserse bank die werd opgericht in 1844, heeft cryptohandel toegevoegd aan haar lijst met diensten, volgens een persbericht dat werd gepubliceerd.

“We zien een toenemende vraag van onze klanten om te diversifiëren naar alternatieve activaklassen zoals digitale activa”, aldus Bordiers managing partner Evrard Bordier.

Met de nieuwe service kunnen de klanten van Bordier in de toekomst cryptocurrencies kopen, vasthouden en verhandelen, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Tezos (XTZ). Het bedrijf is van plan om het aantal munten dat het in de toekomst verder zal aanbieden uit te breiden.

Het bankplatform Sygnum Bank levert het infrastructuurbeheer dat de privésleutels (private keys) bewaart die de toegang tot de munten regelen, verbinding maakt met liquiditeitsverschaffers en transacties bewaakt. Het zal er ook voor zorgen dat de bank anti-witwas procedures heeft voor haar bezittingen in cryptocurrencies.

“Bordier zet zijn 177-jarige traditie voort om het vermogen van klanten te beschermen voor toekomstige generaties door de ‘volgende generatie’ activa aan haar klanten aan te bieden,” voegt Sygnum Group CEO Mathias Imbach toe.

Tegelijkertijd benadrukte Bordier dat de service beperkt zal zijn tot enkel de uitvoering ervan, wat betekent dat de bank geen aanvullend advies of adviesdiensten zal aanbieden met betrekking tot cryptocurrencies.

Zoals eerder gemeld, heeft business intelligence -bedrijf MicroStrategy nog eens $1 miljard aan Bitcoin aan zijn balans toegevoegd, wat opnieuw het idee versterkt dat de vraag naar crypto-investeringen onder institutionele bedrijven toeneemt. En dit dwingt banken om nota te nemen.


[mcrypto id=”8342″]

26/02/2021 – 04u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.