x Oud archief

Overheden willen Bitcoin kopen, bevestigt de CEO van NYDIG

cryptostheen 1 min lezen

Overheidsinvesteringsfondsen doen naar verluidt onderzoek naar het kopen van Bitcoin (BTC).

Volgens Robert Gutmann, CEO van New York Digital Investment Group, heeft het bedrijf gesprekken gevoerd met staatsinvesteringsfondsen over mogelijke investeringen in Bitcoin.

Gutmann maakte dit bekend tijdens een virtuele podcast met investeringsstrateeg en oprichter van Real Vision Raoul Pal.

Pal bevestigde ook de onthulling van Gutmann en verklaarde dat Temasek, het soevereine vermogensfonds van Singapore, inderdaad een Bitcoin-investeerder is.

Volgens Pal heeft Temasek, dat ongeveer $306 miljard aan activa onder beheer heeft, maagdelijke Bitcoins gekocht van miners.

Op donderdag tweette Pal de op handen gedragen intrede van staatsinvesteringsfondsen in de Bitcoin industrie als een ‘geldmuur’.

Sinds beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy en Tesla, BTC op hun balans begonnen te houden, is er inderdaad gespeculeerd of regeringen dit voorbeeld zouden volgen.

Door parallellen te trekken tussen de aantrekkingskracht van Bitcoin voor openbare bedrijven en staatsinvesteringsfondsen, raakte Gutmann de wens van institutionele beleggers aan om hun in dollar luidende verplichtingen af ​​te dekken.

Volgens Gutmann herevalueren beleggers hun portefeuilles en voegde toe:

“Als je de wereld van vandaag op een vooruitziende basis bekijkt, is het redelijk om jezelf af te vragen als investeringscomité of als allocatiecomité of het juist is om al hun activa in dollars te laten staan.”

In augustus 2020, bij de aankondiging van de eerste Bitcoin-aankoop, besprak Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, de langetermijnwaarde van BTC ten opzichte van de waardevermindering van contanten in de loop van de tijd.

Eerder in maart noemde Russ Koesterich, manager bij BlackRock’s Global Allocation Fund, de status van goud als een inflatiehedge overdreven.

Bitcoin is momenteel bijna 5% gestegen in de afgelopen 24 uur. Gezien de aanzienlijke daling van het volume van Bitcoin dat op beurzen wordt aangehouden, lijkt er nog steeds voldoende opwaarts potentieel te zijn. Ondanks de daling van afgelopen maand is BTC op een jaar tijd (YTD) nog steeds met bijna 700% gestegen.


[mcrypto id=”8342″]

26/03/2021 – 16u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.