x Oud archief

Overweldigende steun voor voorstel om Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een ETF

cryptostheen 2 min lezen

De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft commentaar en feedback toegelaten op een voorgestelde regelwijziging die het Bitcoin (BTC) fonds van Grayscale zou omzetten in een op spot gebaseerd exchange-traded fund (ETF).

Een aankondiging over de aanvraag van een voorgestelde regelwijziging om aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te noteren en verhandelen als een op spot gebaseerde ETF of tracker heeft een lange lijst van opmerkingen gegenereerd met een grote meerderheid die hun goedkeuring lijken te geven.

Bloomberg senior ETF analist Eric Balchunas heeft op Twitter een aantal van de meer recente commentaren doorgenomen, waarbij hij opmerkte dat 95% voorstander is van de voorgestelde conversie.

Verscheidene respondenten van het voorstel voerden aan dat de toezichthouder reeds op futures gebaseerde, op de beurs verhandelde producten had goedgekeurd, zodat een op spot gebaseerd product logischerwijze het volgende zou moeten zijn. Anderen voegden eraan toe dat de VS het risico loopt achterop te raken bij andere landen, zoals Canada, dat dergelijke beleggingsproducten al heeft goedgekeurd.

Een op de spotmarkt gebaseerd fonds zou fysiek worden gedekt door het activum zelf, in tegenstelling tot een fonds dat wordt gedekt door futurescontracten van de Chicago Mercantile Exchange, zoals de bestaande ETF’s voor BTC werken.

Een andere opmerking wees erop dat het huidige fonds arbitragemogelijkheden creëert die kunnen profiteren van retailhandelaren.

“De huidige structuur van het closed-end fonds heeft ertoe geleid dat de prijs van het fonds wordt verhandeld tegen een premie en een korting ten opzichte van de intrinsieke waarde, wat arbitragekansen heeft gecreëerd voor meer geavanceerde handelaren om te profiteren van nietsvermoedende kleine beleggers.”

Het Grayscale Bitcoin Trust is de afgelopen maanden tegen een enorme korting verhandeld, omdat beleggers speculeren en zich indekken op de goedkeuring van de ETF door de SEC. Op het moment van schrijven, handelde het fonds tegen een korting van 24,88%, volgens gegevens van Ycharts.

Een investeerder zei dat hij zijn spaargeld in het fonds heeft geïnvesteerd en moe is van de SEC die mensen probeert te beschermen, eraan toevoegend dat de toezichthouder er alleen maar op uit is om “de rijken te helpen”. De financiële toezichthouder heeft herhaaldelijk een gebrek aan beleggersbescherming aangehaald als reden voor het uitstellen of afwijzen van op crypto gebaseerde beleggingsproducten.

Grayscale hintte oorspronkelijk op het omzetten van ‘s werelds grootste cryptofonds in een BTC spot ETF in oktober. Op 4 februari stelde de SEC de beslissing over de conversie van GBTC ter waarde van $37 miljard uit, onder verwijzing naar dezelfde bekende zorgen over manipulatie, liquiditeit en transparantie.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.