Te midden van El Salvador dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aanneemt, volgt een Centraal-Amerikaans land hetzelfde pad. De bedoeling is om inwoners van het land de vrijheid te geven om cryptomunten als BTC en Ether (ETH) te gaan gebruiken.
De Republiek Panama ontving op 6 september een wetsvoorstel over de regulering van cryptocurrencies. Het wetsvoorstel heeft als doel Panama te verenigen met het internet, blockchaintechnologie en crypto-activa.
Gabriel Silva plaatste een aankondiging op Twitter, het wetsvoorstel kan veel werkgelegenheid genereren. Hij voegde eraan toe dat het wettelijke initiatief nieuwe bronnen van investeringen kan creëren en de regering van Panama transparanter kan maken.
Hoy presentamos la Ley de Cripto. Buscamos hacer a Panamá un país compatible con el blockchain, los criptoactivos y el internet.
— Gabriel Silva (@gabrielsilva8_7) September 6, 2021
Esto tiene el potencial de crear miles de empleos, atraer inversión y transparentar el gobierno
Pueden ver el proyecto aquí: https://t.co/6FoKdwbkwR pic.twitter.com/xDxfyS9BYI
Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt zonder één enkele beheerder of centrale bank. Het wordt weergegeven met BTC en wordt verzonden van gebruiker tot gebruiker op het peer-to-peer Bitcoin blockchainnetwerk zonder tussenpersonen.
Ter vergelijking, Ethereum is ook een gedecentraliseerde, open-source blockchain met smart contract functionaliteit. Bovendien heeft het een eigen token Ether, vertegenwoordigd met ETH.
Silva’s wetsontwerpdocument
Uit een wetsontwerp blijkt de intentie van de nieuwe wetgeving om cryptomunten zoals BTC te erkennen als betaalmiddel. Silva verspreidde het document waarin staat dat crypto zal dienen als een globaal alternatieve betaalmethode. Dit zal zijn voor alle commerciële of civiele operaties binnenin het rechtssysteem van de Republiek Panama.
Volgens Silva hebben ze het nieuwe wetsontwerp voorbereid in samenwerking met de inwoners van Panama en een multidisciplinair team.
Ook hebben ze samengewerkt met deskundigen op het gebied van technologie en industrie. Bovendien hebben de opstellers van de wetgeving rekening gehouden met belangrijke richtlijnen van de internationale organisaties zoals de Financial Action Task Force (antiwitwaswetgeving en terrorismefinanciering G7).
De deskundigen benadrukten dat cryptocurrencies goedkope en snelle betalingen mogelijk maken waarmee zij alle financiële transacties kunnen voltooien. Dit ongeacht de kloof tussen het transactievolume en de partijen.
De adoptie van Bitcoin door El Salvador en de cryptowet van Panama
De regering van El Salvador eist dat lokale bedrijven Bitcoin ontvangen naast de dollar in ruil voor goederen en diensten. Maar de nieuwe wetgeving van Panama maakt de acceptatie van Bitcoin daarentegen niet verplicht; het stelt alleen de vrijheid van het gebruik van cryptomunten in het land vast.
It appears the discount is ending 🥲
— Nayib Bukele 🇸🇻 (@nayibbukele) September 7, 2021
Thanks for the dip @IMFNews. We saved a million in printed paper.
El Salvador now holds 550 bitcoin.#BitcoinDay #BTC 🇸🇻
Meer landen in Centraal-Amerika sluiten zich nu aan bij de crypto-industrie, nu El Salvador Bitcoin heeft ingevoerd als officieel wettig betaalmiddel.
Ook Honduras lijkt aan de beurt, nu een bedrijf ook daar eind augustus zijn eerste Bitcoin geldautomaat heeft geïnstalleerd. Deze BTC ATM’s laten gebruikers toe om BTC en ETH te kopen met lempira, de lokale fiatvaluta van het land.
[mcrypto id=”8342″]
09/09/2021 – 03u00
Stijn van DCN