x Oud archief

Parlement in Portugal verwerpt voorstel om Bitcoin en crypto te belasten

cryptostheen 1 min lezen

De voorstellen waren afkomstig van de linkse partijen Bloco de Esquerda en Livre en werden beide verworpen tijdens een stemming over de begroting voor 2022 op 25 mei, aldus een bericht in het Portugese economische weekblad ECO.

De Socialistische Partij, die nu aan de macht is en de meerderheid van het parlement controleert, heeft tot nu toe nog geen wetsvoorstellen ingediend. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat Portugal cryptomunten in de nabije toekomst niet langer zal uitsluiten van een vermogenswinstbelasting.

Begin deze maand zei de minister van financiën van het land, Fernando Medina, dat de regering zou beginnen met het belasten van cryptomunten. Hij verklaarde ook dat de regering zou werken aan het regelgevend kader, maar hij gaf geen tijdschema voor wanneer dit zou gebeuren.

“Veel landen hebben al systemen, veel landen bouwen aan hun belastingmodellen met betrekking tot dit onderwerp en wij zullen ons eigen model bouwen,” zei hij.

Daarnaast verklaarde hij dat er geen “gaten” in de nieuwe wetgeving mogen zijn die ertoe zouden leiden dat sommige inkomsten in de natie niet aan belasting worden onderworpen.

Mariana Mortágua, een parlementslid van het Bloco de Esquerda die zeer uitgesproken is geweest over het belasten van crypto, verweet de regering dat ze er niet in geslaagd was om een mechanisme te vinden om digitale activa te belasten alvorens de stemming werd gehouden.

“Ongeacht noodzakelijke toekomstige regelgeving rond cryptomunten en onze bijdrage om een einde te maken aan het mogelijk faciliteren van een belastingparadijs, is onze bedoeling om cryptoactiva te onderwerpen aan hetzelfde tarief dat van toepassing is op vermogenswinsten op gelijkwaardig inkomen,” zei ze.

Interessant is dat Mortágua één van de mensen is die zeer vocaal is geweest over het heffen van belastingen op cryptoactiva.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.