x Oud archief

Parlementslid uit België gaat salaris van 2022 volledig omzetten in Bitcoin (BTC)

cryptostheen 2 min lezen

Brussels parlementslid Christophe De Beukelaer zal zijn salaris omzetten in Bitcoin (BTC) en dit gedurende het hele jaar 2022. Dankzij het handelsplatform van Bit4You zal het maandelijkse salaris van het parlementslid automatisch worden omgezet in BTC.

Aangezien de markten de laatste tijd nogal volatiel zijn, lijkt dit voor criticasters misschien een riskante gok. Op het hoogtepunt in november stond BTC op $69.000 (€59.700) en op het moment van schrijven is het digitale activum gedaald tot ongeveer $37.800 (€33.900).

“We staan aan de vooravond van een revolutie”

De Beukelaer lijkt zich echter niet te laten afschrikken door de chaotische markten. “We staan aan de vooravond van een revolutie van dezelfde orde als wat we 30 jaar geleden meemaakten met het internet”, verklaarde Christophe De Beukelaer in een persbericht.

“Een revolutie die alle sectoren zal ontwrichten, te beginnen met financiën, verzekeringen en beleidsvorming.”

Volgens De Beukelaer is het de taak van politici om de bevolking bewust te maken van deze maatschappelijke veranderingen die op komst zijn. “We kunnen niet langer onwetend blijven van deze nieuwe wereld! Het is een beetje alsof je aan de koets of de kaars blijft hangen als de auto’s en de gloeilampen verschijnen.”

Door zijn salaris als Brussels parlementslid om te zetten in de cryptomunt, wil Christophe De Beukelaer zijn vertrouwen tonen in deze nieuwe technologie die aan het ontstaan is.

“Ik wil aantonen dat je nu al op een intelligente manier een deel van je geld kunt investeren in een nieuwe opslagplaats van waarde om je financiële leven in evenwicht te brengen.”

Debat uitlokken over het monetaire systeem

Het parlementslid uit België zou ook de economische en politieke actoren willen oproepen om dringend interesse te tonen voor blockchaintechnologie. Volgens hem investeren de Amerikaanse en Aziatische financiële wereld massaal en blijft Europa achter.

“Worden we over tien jaar wakker om vast te stellen dat we de trein gemist hebben? Het is daarom dringend noodzakelijk dat politieke en economische besluitvormers interesse tonen in deze nieuwe technologie.”

De laatste motivatie van Christophe De Beukelaer voor deze stap is het uitlokken van een diepgaande reflectie over het monetaire systeem.

“Alle economen waarschuwen ons dat we een zeer riskante periode ingaan: verlies van vertrouwen, inflatie, het bijdrukken van fiatgeld als nooit tevoren, de digitale euro… Die onderwerpen komen echter nooit aan bod in het democratisch debat. Wat is een valuta? Wat is het nut? Welke rol is er weggelegd voor een Centrale Bank? Ik wil deze onderwerpen in 2022 op het publieke plein brengen.”

Concreet zal De Beukelaer maandelijks 5.500 euro of ongeveer 6.100 dollar ontvangen in Bitcoin.

Toch waarschuwt Christophe De Beukelaer voor deze vorm van beleggen. “Zoals bij elke financiële investering moet je heel zorgvuldig je keuzes maken. Persoonlijk kan ik me deze beslissing veroorloven omdat ik bevoorrecht ben en geld heb kunnen sparen. Laat duidelijk zijn, ik adviseer niemand om zijn hele salaris in Bitcoin te laten uitbetalen.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.