12 januari 2021

PayPal bereikt $240 miljoen in cryptohandel terwijl markten herstellen

Het dagelijkse cryptovolume op betalingsgigant PayPal is in de afgelopen 24 uur gestegen tot recordhoogtes van meer dan $240 miljoen.

Wie had gedacht dat een gecentraliseerd web2-betalingsbedrijf in dezelfde zin zou worden genoemd als 'het herstel van cryptocurrencies'. Dit is precies wat er gisteren gebeurde toen PayPal onthulde dat het zijn vorige handelsvolume-record had verbroken.

Volgens gegevensprovider Nomics lijkt er voor ongeveer $242 miljoen aan digitale activa door het platform te zijn verplaatst, waarmee het vorige record van $129 miljoen van een week geleden werd overtroffen. De gegevens worden afgeleid door te kijken naar de beursnummers die zijn geproduceerd door itBit, de beurs die PayPal heeft gekozen om zijn crypto te kopen. Hoewel we niet zeker weten of deze volumestijging verband hield met PayPal, zijn de volumeprestaties van itBit in het jaar voorafgaand aan de PayPal-aankondiging nooit boven de $5 miljoen gestegen. Sindsdien is het aantal exponentieel gegroeid.

Terwijl de speculatie voortduurt, wilden velen weten of de plotselinge stijging van het volume te wijten was aan het verzilveren of uitbetalen van investeerders. Die gegevens zijn niet onthuld. Het herstel van Bitcoin begon echter in de avond van maandag en kwam in een stroomversnelling toen het nieuws uitbrak over PayPal. Op het moment van schrijven is de prijs van BTC weer boven de $35.000.

Tussen het PayPal-nieuws lijken grote Bitcoin-houders het herstel te hebben gestimuleerd door de dip te kopen. Dat is volgens Elias Simos op Twitter. In zijn onderzoek ontdekte hij dat wallet-adressen met meer dan 1.000 BTC zijn blijven groeien terwijl de markten sterk daalden.

Hij merkt zelfs op dat portefeuilles met 1.000 Bitcoin en meer veel sneller groeien dan alle andere. Aan de andere kant van het spectrum zijn adressen met een waarde van minder dan 0,1 in verval geraakt, wat zou suggereren dat particuliere beleggers geld verzilverden naarmate de markten omsloegen, terwijl grotere beleggers dit als een goed moment zagen om te kopen.

Dit alles betekent dat de cryptomarkt in bredere zin een sterke dag heeft gehad. Gisteren was de wereldwijde marktkapitalisatie van cryptovaluta gedaald tot net boven de $900 miljard, vandaag bereikt hij opnieuw $1 biljoen. Wat een verschil één enkele dag kan maken.

Totale marktkapitalisatie van alle cryptovaluta // Bron: Coinmarketcap

Bijna alle top 20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie hebben winst geboekt, met als grootste winnaar Stellar, die de afgelopen 24 uur 17% winst zag en zich terug in de top 10 wist te plaatsen.

Al bij al was het gisteren een rustige dag op Wall Street voor investeerders. De Dow Jones sloot 0,29%, de S&P 0,66% en de Nasdaq 1,25%. Hoewel dat misschien een slechte dag lijkt voor het bedrijfsleven, zijn alle markten deze week meer dan 3% gestegen, wat een heel kleine dip betekent in een verder sterke start van 2021.

Technologie aandelen zoals Apple en Facebook toonden verder verlies, omdat beleggers vrezen dat er meer regelgeving onder een door de Democraten geleide Senaat komt. Twitter zag ook een scherpe daling van de aandelenkoers nadat het Donald Trump permanent van zijn platform had verbannen. Hoewel Trump ongetwijfeld een bijtende figuur op het platform was, hielp hij het gebruikersbestand van het sociale netwerk te vergroten en het aantal dagelijks actieve gebruikers te verhogen.


12/01/2021 - 14u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram