10 januari 2022

PayPal bevestigt plannen om een eigen stablecoin te onderzoeken

PayPal heeft bevestigd dat het een door Amerikaanse dollars gedekte stablecoin aan het onderzoeken is.

De Amerikaanse fintechgigant PayPal Holdings heeft naar verluidt zijn plannen bevestigd om zijn eigen stablecoin genaamd PayPal Coin te lanceren. De ontwikkeling van een eigen stablecoin werd voor het eerst ontdekt in de broncode van de iPhone app van PayPal door ontwikkelaar Steve Moser.

Jose Fernandez da Ponte, senior vice president of crypto and digital currencies, bevestigde het gevonden bewijs op de PayPal app en vertelde aan Bloomberg:

"We zijn een stablecoin aan het onderzoeken; als en wanneer we ernaar streven om verder te gaan, zullen we natuurlijk nauw samenwerken met relevante regelgevers."

De ontdekking bracht aan het licht dat het betalingsbedrijf bezig is met de bouw van PayPal Coin, dat zal worden gedekt door de Amerikaanse dollar (USD). Een woordvoerder verduidelijkte echter dat de broncodes van de iPhone applicatie werden ontwikkeld in een recente hackathon.

Terwijl een digitale munt van PayPal in de maak is, zijn de naam, het logo en de kenmerken van het eigen token onderhevig aan verandering vóór de lancering. Ter ondersteuning van de voortdurende ontwikkeling heeft het bedrijf eerder nieuwe functies gelanceerd waardoor gebruikers met digitale activa goederen of diensten kunnen kopen en betalen.

De VP van PayPal had er in een interview uit november 2021 ook op gewezen dat PayPal "nog geen stablecoin heeft gezien die speciaal is gebouwd voor betalingen." Volgens hem zou een stablecoin betalingen op grote schaal moeten ondersteunen en tegelijkertijd de veiligheid van het netwerk moeten garanderen, toevoegend:

"Er zou duidelijkheid moeten zijn over de regelgeving, het wettelijk kader en het type licenties dat nodig is in deze industrie."

Naast de lancering van zijn eigen stablecoin, maakte PayPal in oktober 2020 bekend dat het crypto had toegevoegd aan zijn applicatie voor betalingen, waardoor gebruikers van het platform van PayPal en Venmo crypto konden kopen en vasthouden. Het betalingsbedrijf heeft sindsdien ook proactieve maatregelen genomen om cryptodiensten te verspreiden in rechtsgebieden buiten de Verenigde Staten.

In september 2021 kondigde het bedrijf een uitrol aan van nieuwe handelsdiensten voor de Britse markt. Klanten uit het Verenigd Koninkrijk kunnen nu ook handelen in belangrijke cryptomunten, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Litecoin (LTC).


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram