9 maart 2021

PayPal is van plan om een extreem geavanceerde crypto app te ontwikkelen

Terwijl digitale betalingen steeds populairder worden, zijn betalingsbedrijven begonnen met het herstructureren van hun betalingsplatforms om tegemoet te komen aan het steeds groeiende aantal gebruikers van cryptocurrencies.

De CEO van de betalingsgigant PayPal heeft onlangs zijn plannen uitgerold om cryptocurrencies te integreren met het betalingsplatform en tegelijkertijd de gebruikersfuncties te verbeteren.

In een telefonische vergadering met investeerders legde het hoofd van PayPal, Dan Schulman, uit dat de vooruitgang in functionaliteit al in gang is gezet en benadrukte hoe gebruikers van de Venmo app in de US hun Stimulus-cheque voor het eerst rechtstreeks vanuit de app konden ontvangen.

De implementatie van deze nieuwe functie geeft aan dat PayPal aandacht besteedt aan de behoeften van zijn klanten. In overeenstemming daarmee voegde Schulman eraan toe dat het kopen, verkopen en aanhouden van digitale valuta beschikbaar zal worden gesteld in de Venmo app voor het einde van de maand.

Zoals geparafraseerd uit zijn opmerkingen:

“Later deze maand zal onze Venmo creditcard beschikbaar zijn voor 100% van onze klanten. En in de komende maanden zullen we de mogelijkheid lanceren om crypto te kopen, vast te houden en te verkopen via de Venmo app. En tot slot wordt onze vernieuwde Pay with Venmo-ervaring gelanceerd in het tweede kwartaal, waarmee we de beste betaalervaring in zijn klasse zullen aanbieden."

Schulman onthulde verder plannen om geavanceerde financiële tools in het platform op te nemen. Besparingstools, samen met een breder scala aan investeringsactiva, waaronder cryptocurrencies, zullen toegankelijk worden gemaakt voor gebruikers van het platform. Fragmenten uit zijn verklaring luiden: "… om nog meer functionaliteit te introduceren, inclusief budget- en besparingsinstrumenten, alternatieve investeringen, inclusief, maar niet beperkt tot crypto, en verbeterde opties voor het betalen van facturen."

Tijdens de telefonische conferentie werd ook aangekondigd dat de inkomsten van PayPal in het vierde kwartaal de $6 miljard overschreden; een drievoudige stijging ten opzichte van de winst van vorig jaar. Vorig jaar werden 73 miljoen nieuwe gebruikers naar het platform geleid. Dit jaar verwacht Schulman de komst van 50 miljoen nieuwe accounts. De CEO schrijft de opkomst van de adoptie gedeeltelijk toe aan de betalingsfunctie met QR-code, waar een toename van 19% in het betalingsvolume is opgetekend.

Volgens Schulman overstijgt de "super app betalingen, commerciële en financiële diensten, allemaal op een gemeenschappelijk platform, dat allemaal gebruikmaakt van gemeenschappelijke gegevenselementen en machine learning om daaropvolgend de beste aanbevelingen te doen."

PayPal koopt crypto bewaringsbedrijf Curv

Daarnaast kwam bekend dat de betalingsgigant PayPal het in Israël gevestigde crypto bewaringsbedrijf Curv heeft overgenomen voor een niet bekendgemaakt bedrag.

Volgens PayPal heeft het Curv gekocht als onderdeel van zijn initiatief om cryptocurrencies en digitale activa te ondersteunen. Het platform zei dat het van plan is de overname voor het derde kwartaal van 2021 af te ronden, maar maakte het aankoopbedrag niet bekend. Het in Israël gevestigde mediakanaal Calcalist zei vorige week dat Curv mogelijk tussen de $200 miljoen en $300 miljoen is verkocht, terwijl CNBC maandag meldde dat "de deal minder dan $200 miljoen waard is."

"De overname van Curv maakt deel uit van onze inspanningen om te investeren in het talent en de technologie om onze visie voor een meer inclusief financieel systeem te realiseren", zegt Jose Fernandez da Ponte, vice-president en algemeen manager van de crypto- en blockchain-divisie van PayPal. "Tijdens onze gesprekken met het Curv-team waren we onder de indruk van hun technische talent, ondernemersgeest en de manier waarop ze deze technologie de afgelopen jaren hebben ontwikkeld."

Veel publicaties die anonieme bronnen citeren die 'bekend zijn met de zaak', brachten eerder deze maand het nieuws over de Curv-overname van PayPal. Sommige investeerders verwarden de overname van het crypto bewaringsbedrijf echter met die van het native token van het gedecentraliseerde financieringsprotocol Curve Finance. De prijs van het CRV token van Curve steeg binnen een uur na het nieuws met meer dan 10% tot $2,60, maar is sindsdien gedaald tot $2,35.

De overname van Curv volgt op de uitbreiding van PayPal naar de crypto-industrie. In oktober 2020 kondigde het platform voor het eerst aan dat zijn klanten vanaf 2021 cryptocurrencies zouden kunnen gebruiken om bij elke handelaar in zijn netwerk te winkelen. Inwoners van de Verenigde Staten kunnen het betalingsplatform momenteel gebruiken voor het kopen en verkopen van crypto, maar PayPal zei dat het deze diensten binnenkort zou uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe ontwikkelingen zijn cruciaal voor digitale valuta's om de reguliere fintech-markt te bereiken. Met andere betalingsplatforms zoals Square, Visa en Mastercard in navolging, zou Bitcoin gemakkelijk een handvol fiat-valuta's kunnen blijven loslaten terwijl het zijn waarde in de loop van de tijd behoudt.

De prijs van het aandeel van PayPal is in maart met meer dan 20% gedaald, van $273,63 naar $226,09 op het moment van publicatie.


09/03/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram