9 juni 2022

PayPal maakt overdracht van digitale valuta naar externe portemonnees mogelijk

De stap komt na bijna twee jaar sinds PayPal zijn gebruikers in staat stelde crypto te kopen en verkopen op zijn platform.

Na het uitrollen van de mogelijkheid om in de Verenigde Staten crypto te kopen en verkopen op zijn platform in oktober 2020, geeft PayPal zijn gebruikers eindelijk de mogelijkheid om digitale activa over te dragen, te verzenden en te ontvangen tussen PayPal en andere portemonnees en handelsplatformen. Vanaf deze week is de functie beschikbaar voor bepaalde Amerikaanse gebruikers, met de functie die wordt uitgebreid voor alle in aanmerking komende gebruikers in de komende weken. Het eerste deel van ondersteunde munten bestaat uit Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Bovendien kunnen klanten die hun crypto overmaken naar PayPal, deze via de Checkout knop uitgeven bij miljoenen online handelaars. Het bedrijf heeft een volledige Bitlicentie gekregen van het New York Department of Financial Services voor zijn activiteiten.

Gebruikers zouden gewoon moeten inloggen op hun rekeningen en direct toegang hebben tot de applicatie waar ze kunnen beginnen met het overmaken van cryptomunten. Gebruikers zijn over het algemeen verplicht om een eenmalige ID-verificatie te voltooien voor de procedure.

Crypto verzenden en ontvangen met andere gebruikers // Bron: PayPal

Overdrachten van cryptomunten naar ontvangers buiten PayPal zouden een netwerkvergoeding op basis van hun respectievelijke blockchains kosten, maar voor overdrachten tussen gebruikers onderling zullen dergelijke vergoedingen niet nodig zijn. Om de privacy van gebruikers te beschermen, genereert het betalingsbedrijf een nieuw ontvangstadres voor elke transactie naar iemands PayPal-rekening. PayPal zal ook geen kosten aanrekenen voor inkomende overschrijvingen.

Het bedrijf werkt ook aan de integratie van andere vormen van cryptodiensten, zoals digitale valuta's van centrale banken (CBDC's), om zijn digitale voetafdruk te vergroten. Het onderzoekt ook de mogelijkheid om een eigen stablecoin te lanceren, genaamd 'PayPal Coin'. De ontdekking kwam nadat een ontwikkelaar bewijs vond van zo'n stablecoin binnen de broncode van de iPhone-app van het bedrijf.

Wanneer PayPal van plan is om zijn cryptodiensten uit te breiden naar Europa, is tot op vandaag nog onbekend.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram