22 mei 2021

PlanB bekrachtigt enorme prijsvoorspelling voor Bitcoin ondanks crash tot onder $40.000

De crypto-analist die bekend staat voor het stock-to-flow model (S2F) op Bitcoin, laat zich niet afschrikken door de brute prijsactie van de cryptocurrency.

PlanB deelt zijn mening over het traject van het activum, nadat Bitcoin deze week in een tijdsbestek van een uur ongeveer $8.000 daalde tot net boven het niveau van $30.000 op de spotmarkt van Binance.

Het S2F-model (grafiek), traditioneel gebruikt om de prestaties van grondstoffen zoals edelmetalen te volgen, vergelijkt de prijs van een activum met het beschikbare aanbod.

PlanB heeft een sterke aanhang vergaard met de verbluffende nauwkeurigheid van S2F en S2FX, een variant van de S2F, die ook rekening houdt met de prestaties van goud en zilver om een prijsschatting voor Bitcoin te bereiken.

In een nieuwe tweet herhaalt PlanB zijn mening over waar we ons bevinden in de huidige bull-cyclus, waarbij hij beweert dat Bitcoin nog maar sinds een paar maanden bezig is met zijn bull run.

“Voor alle duidelijkheid: ik denk niet dat $60.000 de top was, verre van dat, want ik zie niet het soort transacties dat normaal gesproken plaatsvindt na een recordhoogte (rode stippen). Ik denk zelfs dat we nog maar een paar maanden uit de bearmarkt zijn (blauwe stippen). En ja, deze on-chain gegevens passen bij S2F(X)."

S2F(X) // Bron: PlanB

De analist herinnert zijn volgers eraan dat hij merkt dat handelaren en investeerders het langetermijntraject van Bitcoin uit het oog verliezen te midden van de bezorgdheid over het energieverbruik van Bitcoin, die onlangs werd gepropageerd door Tesla CEO Elon Musk.

"Ik zie ook dat veel mensen de vierjarige halveringscyclus negeren en afgeleid worden door energie FUD (angst, onzekerheid en twijfel) of zogezegde betere, snellere, goedkopere altcoins.”

Uiteindelijk laat het S2F-model van PlanB zien dat BTC $100.000 bereikt en laat het Bitcoin voorbij $288.000 springen voordat de volgende bearmarkt toeslaat.

Eén van de volgers van PlanB, genaamd Goumzem, vraagt ​​zich af of het model van PlanB onnauwkeurig zou kunnen zijn, niet omdat hij lijkt te geloven dat Bitcoin het cijfer van zes cijfers niet zal bereiken, maar omdat inflatie Bitcoin kan helpen om een ​​bearmarkt helemaal te vermijden.

Hoewel PlanB niet gelooft dat we een Bitcoin bearmarkt zijn begonnen, gaat hij er wel van uit dat er in de toekomst een nieuwe zal komen.

"Hebzucht en angst zijn er om te blijven, inflatie zal angst niet wegnemen."

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


22/05/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram