x Oud archief

Polkadot (DOT) bereikt nieuwe recordhoogte, stijgt boven de $50 voor de eerste keer

cryptostheen 1 min lezen

De prijs van Polkadot (DOT) is in de laatste 24 uur met meer dan 15% gestegen tot boven het niveau van $50. Daarbij heeft het een all-time high van $50,87 geregistreerd, waarmee het zijn vorige record van $49,35, gevestigd in mei, heeft verslagen.

Het is een goede maand geweest voor Polkadot – niet alleen in termen van de prijs, maar ook voor netwerkfunctionaliteit.

In oktober kondigde Parity Technologies, het bedrijf die het netwerk heeft ontwikkeld, aan dat ‘parachains’ binnenkort naar het netwerk zouden komen. Parachains zijn in wezen volledige blockchains die in het netwerk van Polkadot worden opgenomen voor beveiliging en validatie van transacties. Polkadot wil een layer-zero protocol zijn, of een soort blockchain voor blockchains, om netwerken gemakkelijk met elkaar te laten samenwerken (interoperabiliteit).

Een onlangs door de raad van Polkadot goedgekeurde maatregel gaf aan dat ontwikkelaars op 5 november kunnen beginnen met het registreren van parachains, op voorwaarde dat de community het besluit van de raad bekrachtigt. Om te kunnen bieden op veilingslots en deze te creëren, hebben ontwikkelaars DOT nodig. Houders gebruiken DOT ook als een bestuursmunt om te stemmen over dergelijke maatregelen (governance). Ze stemmen ook met DOT over de marketing (zoals de branding) van Polkadot.

Na de aankondiging van 13 oktober dat er parachains op komst waren, steeg de vraag naar DOT, toen zowel de prijs als het handelsvolume positief groeiden. Echter, sindsdien tot gisteren bleef het digitale activum meestal binnen een handelsbereik van $40 en $45.

Parachains zijn sinds mei beschikbaar op het Kusama (KSM) netwerk – een soort functionerend testnetwerk voor Polkadot. Dat was in dezelfde maand dat KSM een recordprijs van $621,71 bereikte.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.