4 februari 2021

Polkadot (DOT) breekt nieuw recordniveau voorafgaand aan de lancering van een ETP

De prijs van Polkadot (DOT) bereikte een nieuw recordniveau van $21,54, vooruitlopend op het eerste op DOT gebaseerde exchange-traded product (ETP) dat later vandaag live gaat.

Polkadot is een blockchain gericht op interoperabiliteit (autonome blockchains beter met elkaar laten communiceren), transactionele schaalbaarheid en innovatiegemak. Het is gebouwd op een open-sourceprotocol en biedt een geavanceerd beheersysteem waar alle belanghebbenden kunnen stemmen op nieuwe voorstellen.

Op het moment van schrijven heeft DOT in de afgelopen 24 uur een nieuw recordhoogte (ATH) neergezet van $21,54. De groei had ook effect op andere munten die zijn gebouwd bovenop Polkadot of deel uitmaken van het Polkadot-ecosysteem.

De prijsstijging heeft ook de marktkapitalisatie van DOT naar nieuwe records geduwd tot meer dan $19 miljard, terwijl het dagelijkse handelsvolume meer dan $4,7 miljard bedroeg.

De in Zwitserland gevestigde aanbieder van beleggingsproducten 21Shares (voorheen bekend als Amun) heeft waarschijnlijk het opwaartse momentum van DOT versterkt door de lancering van de eerste Polkadot ETP (ADOT) aan te kondigen. Volgens het persbericht zal ADOT vandaag nog op de SIX Swiss Exchange worden vermeld.

"Vorige week vrijdag werd Polkadot door de Index Provider toegelaten tot de 21Shares HODL basket ETP als het op één na grootste bestanddeel na Bitcoin (waarbij BCH wordt verwijderd) en als zodanig is het de perfecte timing om een extra tracker toe te voegen aan het toch al brede aanbod van crypto-ETP's die 21Shares aanbiedt.”

Volgens 21Shares zal deze tracker gebruikers in staat stellen "te investeren, te diversifiëren via de verschillende ETP's en blootstelling te krijgen aan de multi-chain omgeving die cross-chain interoperabiliteit mogelijk maakt op een niveau dat voorheen niet mogelijk was via een traditioneel handelsplatform of bank."

Elk Polkadot-aandeel zal voor 100% worden gedekt door het overeenkomstige aantal DOT tokens, terwijl liquiditeit op de beurs wordt gegarandeerd door de bestaande ETP-markten van 21Shares, legde het bedrijf uit. Tegelijkertijd zal de introductie van het op Polkadot gebaseerde ETP nieuwe institutionele beleggers in staat stellen om blootstelling aan DOT te krijgen.

"Hierdoor kunnen nog conservatievere instituties deze activaklasse veilig aanhouden via een Exchange Traded Product", concludeerde 21Shares.

Cryptocurrencies op het proof-of-stake -mechanisme zijn de laatste tijd sterk in opkomst, waarbij Polkadot momenteel de leiding neemt in termen van zowel marktkapitalisatie als handelsvolume.

Historische prijsgrafiek van Polkadot (DOT) // Bron: Coingecko

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

04/02/2021 - 22u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram