9 juni 2021

Polkadot (DOT) kan eindelijk zijn krachten ontketenen met eerste functionele parachain

De oprichter van Polkadot, Gavin Wood, schreef in een blogpost dat Kusama klaar is om de slotveilingen van 'parachains' te organiseren.

De veilingen van parachains op het testnetwerk van Polkadot (DOT) genaamd Kusama (KSM) beginnen vanaf 15 juni, schreef de projectoprichter Gavin Wood in een blogpost afgelopen dinsdag.

Zowel Polkadot als Kusama proberen een interoperabel netwerk van 100 parachains te creëren die zijn aangesloten op een centrale 'Relay Chain'. Kusama is een netwerk dat identiek is aan Polkadot, behalve dat het als een kanarienetwerk functioneert en met verschillende technologische functies experimenteert voordat ze op Polkadot kunnen worden uitgerold.

Parachains zullen verschillende gedecentraliseerde applicaties hosten die tegelijkertijd via de Relay Chain met elkaar kunnen communiceren. Aangezien elk netwerk maximaal 100 parachains kan hebben, zullen veilingen worden gebruikt om te bepalen welke cryptoprojecten hun parachains mogen uitvoeren.

Polkadot is meer dan een jaar geleden op het mainnet gelanceerd en moet nog een parachain lanceren. Hoewel het team gemengde signalen heeft afgegeven, heeft de Polkadot-gemeenschap erop aangedrongen dat de veilingen zo snel mogelijk van start moeten gaan.

Wood heeft bevestigd dat het team nu eindelijk deze fase heeft bereikt. Vanaf 15 juni zullen er gedurende vijf opeenvolgende weken wekelijks veilingen plaatsvinden op Kusama.

Hoewel er waarschijnlijk honderden cryptoprojecten zullen deelnemen aan Kusama parachain-veilingen, zijn enkele van de opmerkelijke teams Acala, Darwinia, Equilibrium, HydraDX, Karura Network, Robonomics en Moonbeam.

Omdat een veiling van parachains nog nooit eerder heeft plaatsgevonden, zullen deze eerst op Kusama worden georganiseerd. Voor zijn rol als het kanarienetwerk heeft Kusama al een parachain gelanceerd die bekend staat als Statemine, waarvan de code wordt gecontroleerd. Dit is het equivalent voor Kusama zoals Statemint voor Polkadot, een parachain van algemeen belang die in de toekomst live zal gaan om de functionaliteit tussen de Relay Chain en parachains door te geven (system level chain). Wood zei in de blogpost:

"Als het technische team achter het initiële ontwerp en de implementatie, zijn we van mening dat er geen bekende technische blokkades meer zijn die de veilingen of parachain-functionaliteit kunnen stoppen."

Elke veiling wordt georganiseerd voor een periode van een week en biedingen worden geplaatst in de eigen valuta van het netwerk, KSM of DOT. De winnaar van een slotveiling wordt bepaald op basis van een momentopname die op een willekeurig tijdstip wordt genomen.

Om zichzelf een eerlijke kans te geven om de veilingen te winnen, hebben teams die in het Polkadot-ecosysteem bouwen, bovendien plannen gemaakt om leningen van hun supporters aan te nemen in ruil voor gelijkwaardige parachain tokens, een proces dat bekend staat als het aanbieden van parachain loans. Voor de komende veilingen moeten bijdragers hun KSM tokens minimaal zes weken in een smart contract binden. Bijdragers worden alleen beloond als de ophaling (crowdlending) helpt om de slotveiling van een parachain te winnen.

Voordat de veilingen beginnen, zullen projecten die streven naar het winnen van slotveilingen op Kusama, bijdragers vragen om KSM tokens te vergrendelen binnen crowdloan-contracten. Daarnaast kunnen gebruikers ook deelnemen aan parachain-veilingen via gecentraliseerde beurzen zoals Kraken.


09/06/2021 - 01u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram