x Oud archief

Polkadot (DOT) kondigt veiling aan, parachains klaar voor lancering

cryptostheen 2 min lezen

Polkadot (DOT) werd bijna vijf jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd in een whitepaper. Nu kondigt het multichain blockchainnetwerk een enorme mijlpaal aan, zijn parachains zijn officieel klaar om op het mainnet gelanceerd te worden.

Parachains op Polkadot zijn één van, zo niet het meest integrale onderdeel van het netwerk. Zij vertegenwoordigen diverse en gespecialiseerde blockchains die verbonden zijn met de Polkadot Relay Chain.

Zij vormen ook het multichain-aspect van de architectuur van het netwerk en zijn als het ware het laatste stukje van de puzzel.

Vandaag heeft Polkadot aangekondigd dat parachains klaar zijn om gelanceerd te worden. Het ontwikkelaarsteam aangevoerd door Gavin Wood en Robert Hebermeier, onthulde dat de eerste veiling zou kunnen beginnen op 11 november 2021.

Het is belangrijk om op te merken dat parachains al sinds juni van dit jaar met succes worden ingezet en draaien op Kusama (KSM) – een Polkadot “kanarienetwerk” (testnetwerk). In de maanden sindsdien heeft Kusama 11 parachain slots geveild. De Kusama blockchain kende daardoor een enorme activiteit en heeft desondanks soepel gedraaid, wat een belangrijke factor is als men bedenkt hoe klaar Polkadot is voor de officiële lancering van parachains.

Dr. Gavin Wood en Robert Habermeier, die op de Sub0 conferentie namens Parity Technologies spraken, maakten het standpunt bekend dat alle potentiële technische barrières voor de lancering van parachains met succes zijn overwonnen.

“Dit is het moment waarop iedereen heeft gewacht sinds de Polkadot whitepaper meer dan vijf jaar geleden werd uitgebracht. De belofte van parachains is altijd de kern geweest van wat Polkadot wil bereiken: schaalbare, aanpasbare en echt gedecentraliseerde infrastructuur voor de volgende generatie van programmeerbare protocollen, in de vorm van parachainnetwerken.”

Habermeier legde ook uit dat er aan optimalisaties wordt gewerkt, waaronder contextuele uitvoering – wat de verwerkingstijd van een ‘block’ zou moeten versnellen, parathreads, enzovoort.

Parachain Auction Slots

Volgens het voorstel (Proposal #118) voor de eerste veilingen op Polkadot, is er een voorstel voor het uitrollen van 11 veilingen in twee groepen.

De eerste reeks zou beginnen op 11 november 2021 en de laatste veiling zou plaatsvinden op 15 december. Dit betekent dat er om de zeven dagen een veiling zal plaatsvinden.

De tweede reeks daarentegen begint op 23 december en eindigt op 9 maart 2022. Dit betekent dat er bij de tweede reeks om de veertien dagen een veiling zal zijn.

Dit voorstel is nog niet definitief en er moet eerst op de blockchain over worden gestemd (governance vote) voordat de data in steen kunnen worden gebeiteld.

De prijs van DOT is met meer dan 15% gestegen na de aankondiging.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.