4 december 2020

Polkadot gaat samenwerking aan met Chainlink om beter te concurreren met Ethereum

Polkadot onderneemt stappen om zijn ecosysteem uit te breiden en kondigt een nieuwe DeFi alliantie aan naast een nieuw ondersteuningsprogramma voor validators.

Polkadot is de nieuwste concurrent van Ethereum geworden die een gedecentraliseerde financiële (DeFi) alliantie heeft gelanceerd.

De alliantie wilt het gedecentraliseerde karakter van het Polkadot-ecosysteem overwinnen en een platform bieden voor de community om te discussiëren over het gebruik van het Polkadot-netwerk en de onderliggende technologie die nodig is voor DeFi.

Oracle Network Chainlink is één van de oprichters van de alliantie. Dan Kochis, de persoon die wereldwijd verantwoordelijk is voor de bedrijfsontwikkeling van het bedrijf, zei:

“Chainlink is verheugd om de richting van Polkadots groeiende ecosysteem van gedecentraliseerde financiële applicaties te sturen. Door een werkmethode te ontwikkelen die effectiever is voor ontwikkelaars en DeFi-protocollen meer te promoten, kan het ecosysteem van Polkadot sterker dan ooit worden. "

Andere oprichters zijn onder meer Plasm Network, de gedecentraliseerde verzekeringsmarkt Tidal Finance en de non-custodial geautomatiseerde marktmaker Polkaswap.

De alliantie accepteert momenteel applicaties van ontwikkelaars die bouwen op Polkadot Network of Substrate.

Polkadot heeft ook zojuist aangekondigd dat het deze maand een "duizend validators" -programma zal lanceren, dat ondersteuning en prikkels zal bieden aan individuen die een Polkadot node willen runnen in een poging om het aantal validators met 1.000 te verhogen.

Het programma is gebaseerd op hetzelfde programma dat in februari werd gelanceerd op het zusternetwerk van Polkadot en parachain Kusama. Terwijl het aantal nodes van Kusama in februari de 180 naderde, heeft het netwerk nu 700 actieve validators met nog eens 393 wachtende.

Ondanks dat twee derde van het aanbod van Polkadot wordt ingezet, telt het netwerk momenteel slechts 249 validators - wat aangeeft dat veel stakers ervoor kiezen om externe serviceproviders te gebruiken.


04/12/2020 - 16u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram