x Oud archief

Polkadot kondigt aan dat Kusama eindelijk klaar is om parachains te hosten

cryptostheen 1 min lezen

Kusama, een zusterketen van het platform van Polkadot, is klaar voor de uitrol van parachains op zijn blockchainnetwerk.

Polkadot (DOT) en Kusama (KSM) ontwikkelaar Gavin Wood zei dinsdag in een blogpost dat Polkadot de vierde en laatste fase van zijn mainnet-lancering ingaat, waarbij parachains worden ingezet op het Kusama-netwerk. Volgens Wood had de ontwikkelingstak achter Polkadot, Parity Technologies, een upgrade uitgebracht – Polkadot versie 0.9 – voor Kusama, die “nu eindelijk klaar is om parachains te hosten”.

Wood zei dat de lancering van de parachains zou plaatsvinden na een volledige externe audit van de nieuwe versie van Polkadot en Kusama, waarbij “ten minste één succesvolle veiling met crowdlening en het hosten van ten minste één functionele parachain” in het wild zou worden uitgevoerd. Hij gaf geen specifieke tijdlijn, maar voegde eraan toe dat hij verwacht dat de audit “in de nabije toekomst” zal worden afgerond, waarbij de Kusama-website een week van tevoren de eerste van de vijf veilingen zal aankondigen.

“Nadat de eerste veilingen van Kusama met succes zijn afgerond, zou je verwachten dat de veilingen van Polkadot kort daarna plaatsvinden”, aldus Wood.

De uitrol van het Polkadot-protocol is aan de gang sinds augustus, toen het project zijn Rococo testnet lanceerde om de geplande sharding-implementatie op basis van parachains te evalueren. Sommigen verwachtten dat de uitrol van parachains zou plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2021, maar er waren naar verluidt problemen met de stabiliteit van het Rococo testnet – één van de parachains zat bijvoorbeeld blijkbaar langer dan een dag vast.

Historische prijsgrafiek van Polkadot (DOT) // Bron: Coingecko

Op het moment van publicatie is de prijs van het DOT token van Polkadot $40,33, een stijging met meer dan 9% in de afgelopen 7 dagen.

[mcrypto id=”8432″]

18/05/2021 – 14u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.