21 oktober 2021

Polkadot onthult ontwikkelingsfonds van $850 miljoen voorafgaand aan de lancering van parachains

Gavin Wood van Polkadot heeft een ontwikkelingsfonds van bijna 850 miljoen dollar aangekondigd, enkele weken voordat de veilingen van het netwerk van start gaan.

De oprichter van Polkadot, Gavin Wood, heeft een ontwikkelingsfonds van meer dan $850 miljoen onthuld in de aanloop naar de veilingen van parachains van het multi-chain netwerk.

Wood tweette afgelopen zondag dat de treasury van Polkadot meer dan 18,9 miljoen Polkadot (DOT) (met een waarde van meer dan $850 miljoen op het moment van schrijven) heeft toegewezen aan een ontwikkelingsfonds dat zal worden uitgekeerd na een stemmingsproces onder houders die hun munten inzetten op het proof-of-stake netwerk.

Wood gaf brede suggesties voor de besteding van het geld en verklaarde dat het kapitaal zal worden ingezet om de visie van de community te realiseren voor het "bouwen, verbeteren en aanleren" van het ecosysteem van Polkadot, naast "al het andere dat het bestuur van Polkadot waardevol acht".

Volgens de Wiki van Polkadot kan het geld van de schatkistreserves worden uitgegeven na goedkeuring door de raad, die stemt over voorstellen die aan hen worden voorgelegd. De Polkadot Council bestaat momenteel uit 13 leden, maar ze kunnen wellicht op een bepaald moment in de toekomst uitbreiden naar 24 entiteiten.

Bij eerdere stemmingen waarbij DOT-houders de raad konden samenstellen, was er in het verleden sprake van een gebrekkige participatie van de community. Daarom kan het ontwikkelingsfonds ook bedoeld zijn om de betrokkenheid van DOT-houders bij het governancemechanisme op Polkadot te versterken. Volgens het Polkassembly hebben drie bestuursvoorstellen die vorige week zijn ingediend een totale opkomst van respectievelijk nul, zes en zeven stemmen gekend.

Stakeholders die een voorstel willen indienen, moeten een deposito doen van ten minste 5% van de voorgestelde uitgaven, waarbij het ingezette bedrag ofwel wordt verlaagd (een burnmechanisme om wangedrag van de validator tegen te gaan) als het voorstel wordt verworpen, ofwel wordt teruggegeven als het wordt aangenomen. Aangezien het geld op het spel wordt gezet in het geval van een mislukte stemming, kan het vernietigingsmechanisme van munten een factor zijn die de betrokkenheid van het bestuur op het netwerk belemmert.

Het nieuwe ontwikkelingsfonds werd ook onthuld enkele weken voor de langverwachte veilingen van parachains, die gepland zijn voor begin november, wat suggereert dat het geld bedoeld zou kunnen zijn om de ontwikkeling van het aankomende ecosysteem op gang te brengen.

De parachain auction slots zullen worden gebruikt om de visie van Polkadot voor een sharded structuur op te zetten tot werkelijkheid brengen. Bij de veilingen zullen projecten die op Polkadot bouwen met elkaar concurreren om één van de 100 parachain slots te bemachtigen door te bieden om een bepaalde hoeveelheid DOT te vergrendelen.

Parachains zijn side-chains die gedecentraliseerde applicaties (dApps) en allerhande protocollen (DeFi) kunnen hosten, gespecialiseerde computerberekeningen kunnen aanbieden en kunnen communiceren met de proof-of-stake Relay Chain van Polkadot om transacties af te ronden.

De bestaande Relay Chain verwerkt uitsluitend transacties, bestuursvoorstellen en stakingdiensten voor het Polkadot blockchainnetwerk, waarbij de aankomende parachains de taak hebben geavanceerde functies te bieden zoals de mogelijkheid voor smart contracts en cross-chain compatibiliteit.

Als zodanig kan het nieuwe ontwikkelingsfonds ook bedoeld zijn om ontwikkelaars aan te moedigen te beginnen met het ontwikkelen op Polkadot als voorbereiding op de lancering van parachains.

Veel toeschouwers hebben het door Coinbase gesteunde Acala Network aangewezen als een koploper om het eerste parachain slot op Polkadot te winnen. Karura Network, een ontwerp van Acala op het testnetwerk van Polkadot, won de eerste veiling op Kusama met een aanzienlijke marge in juni.

Karura kreeg steun van meer dan 15.000 entiteiten om een slot te winnen met een bod van meer dan 500.000 Kusama (KSM) (ruwweg $200 miljoen waard op het moment van schrijven).


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram