x Oud archief

Polkadot schiet omhoog met meer dan 30% tot een marktkapitalisatie van $13 miljard

cryptostheen 3 min lezen

Polkadot (DOT), een netwerkprotocol waarmee willekeurige gegevens – niet alleen tokens – via blockchains kunnen worden overgedragen, is de afgelopen 24 uur met 32% gestegen tot $14,51. De marktkapitalisatie van Polkadot heeft ook nipt de $13 miljard overschreden, waarmee zijn positie als de op vier na grootste crypto-activa is verstevigd.

Er zijn verschillende belangrijke redenen achter de sterke opwaartse trend van DOT: een sterke technische marktstructuur, de verwachting van schaalbare blockchainnetwerken en de rage rond DeFi.

Historische prijsgrafiek van Polkadot (DOT) // Bron: Coingecko

In december 2021 bereikte DOT een nieuwe recordhoogte en steeg tot ongeveer $11. Sinds die periode bleef het een sterk momentum zien en sterk herstel op de belangrijkste ondersteuningsgebieden.

Op 13 januari wees Michael van de Poppe, een fulltime handelaar aan de Amsterdam Stock Exchange, op de veerkracht van DOT.

Hij zei dat als DOT daalt naar belangrijke ondersteuningsgebieden, bijvoorbeeld $7,5, dit waarschijnlijk een stijging naar een nieuw recordniveau zou opleveren. Van de Poppe schreef:

“Polkadot is één van de sterkste uitsmijters van dit moment, aangezien het één van de niveaus bereikte die ik eerder heb gemarkeerd. Waarschijnlijk wat meer consolidatie, maar ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we DOT boven de $20 zien.”

Sindsdien heeft DOT zich boven de $14 geplaatst en een waardering van $13 miljard bereikt, waarmee het zijn plaats op de vijfde plek in de top tien boven Litecoin stevig heeft veiliggesteld.

DOT is nu iets minder dan 30% verwijderd van het inhalen van XRP, dat nog steeds een marktkapitalisatie ergens boven de $13 miljard heeft, ondanks een lopende rechtszaak door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”XRP~USD,DOT~USD,LTC~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Aan het einde van 2020 bedroeg de totale waarde die in DeFi was opgesloten, meer dan $22 miljard na een explosief jaar van groei.

Topprotocollen, zoals Aave, Maker en Uniswap, overschrijden allemaal een TVL van $2 miljard, waarbij Maker alleen al meer dan $4 miljard aan vergrendeld kapitaal huisvest.

Een groot probleem met Defi waren echter de schalingsproblemen van Ethereum. Hoewel DeFi-protocollen van plan zijn over te stappen op een tweede laag op het netwerk, hebben de hoge kosten voor Ethereum bruikbaarheidsproblemen veroorzaakt voor DeFi-gebruikers.

Maple Leaf Capital, een team van onderzoekers gericht op Web3-speculatie en -bouw, zei in hun voorspelling voor 2021 dat Polkadot waarschijnlijk infrastructuur- en applicatieverbeteringen zou starten. Ze zeiden:

“Libra equivalent / ETH 2.0 + L2 / Polkadot zetten het vliegwiel van de infrastructuur op gang en stimuleren applicatieverbeteringen en omgekeerd, waarbij ecosystemen en stacks strijden om kapitaal en talent. Persoonlijk neig ik naar open, toestemmingloze blockchains.”

Polkadot wordt beschouwd als een concurrent voor Ethereum in de zin dat het slimme contracten mogelijk maakt in een ecosysteem van kleinere blockchains, genaamd parachains.

Met parachains en een netwerk van verschillende blockchains kan Polkadot data efficiënter verwerken, waardoor grote gedecentraliseerde applicaties kunnen draaien zonder schaalbaarheidsproblemen.

Wanneer parachains binnen afzienbare tijd gelanceerd worden, wordt van Polkadot verwacht dat het grootschalige DeFi-protocollen en gedecentraliseerde applicaties zal ondersteunen.

Over het algemeen draagt de combinatie van de optimistische technische marktstructuur van DOT en de positiviteit rond de slimme contractinfrastructuur van Polkadot bij aan de sterke rally.

BTC / USDT (dagelijkse grafiek) – Binance (Tradingview)

[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”DOT~USD” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

15/01/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.