x Oud archief

Polygon krijgt tijdelijke oplossing na netwerkonderbreking van 11 uur

cryptostheen 1 min lezen

Polygon, een prominent programmeringsplatform, ging offline na het doorvoeren van een geplande upgrade. Polygon (MATIC) kon gedurende 11 uur geen transacties bevestigen.

Ontwikkelaars van het Polygon blockchainnetwerk onthulden vorige week problemen in Heimdall, één van de lagen van zijn proof-of-stake (PoS) ontwerp. Om ontwikkelaars in staat te stellen deze op een veilige manier op te lossen, werd besloten de transacties stop te zetten: het team waarschuwde gebruikers voor een korte netwerkonderbreking.

De onderbreking duurde echter langer dan verwacht. Omdat gebruikers van Polygon op sociale media begonnen te klagen en kritiek te uiten, heeft het team een tijdelijke oplossing uitgegeven om de activiteiten te laten hervatten.

Daarnaast verklaarden teamleden dat ze op zoek zijn naar een langetermijnoplossing om de problemen definitief op te lossen. Polygonscan en Polygon Bridge werden uitgeschakeld tijdens de netwerkonderbreking.

Zoals eerder gemeld, heeft Solana (SOL), de grootste concurrent voor Ethereum (ETH) – het populairste en meest stabiele netwerk voor smart contracts – in het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 een reeks problemen doorgemaakt. Het protocol leed aan zes storingen in minder dan drie maanden.

De werking van Polygon was vlak voor het aanbreken van het weekend weer normaal. Ondertussen is Polygonscan volledig bijgewerkt en worden transacties weergegeven, terwijl Polygon Bridge zorgt voor netwerkoverschrijdende interoperabiliteit.

Gedurende de gehele onderbreking zijn er geen tegoeden of gegevens van gebruikers in gevaar geweest, volgens een verklaring.

In januari 2022 liep het netwerk vast door een enorme toename van het transactievolume als gevolg van een euforisch moment rond het nieuwe GameFi protocol genaamd Sunflowers Farmer.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.