30 maart 2022

Polygon (MATIC) kondigt nieuwe digitale identiteitsoplossing aan

Polygon ID zal gebruikers helpen de know-your-customer verificatie te doorstaan zonder gevoelige informatie vrij te geven.

Polygon (MATIC) lanceert een nieuwe op privacy gerichte identiteitsoplossing. Polygon ID maakt gebruik van ‘zero-knowledge proofs’ om een digitale identiteit te creëren.

Web3 staat op het punt om zijn eerste op privacy gericht identiteitsplatform te krijgen. Polygon heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een nieuwe digitale identiteitsoplossing, waarmee gebruikers hun identiteit kunnen verifiëren zonder gevoelige en persoonlijke informatie vrij te geven.

De nieuwe dienst genaamd Polygon ID zal gebruik maken van zk-proofs om de identiteit van een gebruiker cryptografisch te bevestigen zonder dat zij documenten zoals een paspoort of rijbewijs moeten delen met een derde partij. Polygon ID is momenteel in ontwikkeling en staat gepland voor een volledige lancering in het derde kwartaal van 2022.

Aan de hand van de zero-knowledge technologie zijn partijen in staat te bewijzen dat informatie waar is zonder enige details te onthullen, behalve een cryptografisch bewijs. Vanwege privacy redenen zijn zk-proofs al vaak gebruikt in cryptoprojecten, met name in privacy blockchains zoals Monero (XMR) en Zcash (ZEC).

Met Polygon ID zullen zk-proofs worden gebruikt om de identiteit van een gebruiker te bewijzen voor know-your-customer verificatie. Voorheen moesten gebruikers telkens persoonlijke documenten overmaken als ze KYC moesten passeren, waardoor ze telkens nieuwe kwetsbaarheden creëerden als ze hun identificatie deelden. Door Polygon ID te gebruiken, hoeven gebruikers niet langer hun persoonlijke informatie bloot te stellen aan bedrijven die KYC vereisen en kunnen ze in plaats daarvan hun identiteit on-chain bewijzen met behulp van zk-proofs.

"Polygon ID is standaard privé, biedt on-chain verificatie en de mogelijkheid om zonder toestemming bewijzen of getuigschriften uit te reiken. Er is nu nog niets in de digitale industrie dat al deze vakjes aanvinkt," zei Polygon medeoprichter Mihailo Bjelic.

Hij benadrukte ook hoe Polygon ID een andere manier laat zien waarop deze technologie en cryptografie kunnen helpen bij het oplossen van problemen rond gegevensbeveiliging in bestaande toepassingen op web2.

Naast het gebruik voor KYC heeft Polygon ook verschillende andere manieren voorgesteld waarop zijn identiteitsoplossing kan worden gebruikt. Mogelijke toekomstige toepassingen zijn het maken van gedecentraliseerde kredietscores, profielen van gamers op web3, en private, censuurbestendige peer-to-peer communicatie voor sociale toepassingen. Polygon ID zal open-source zijn, compleet met zijn eigen software developer kit, waardoor elk blockchain protocol zijn eigen aangepaste gebruiksdoeleinden kan ontwikkelen.

Naarmate cryptomunten meer mainstream adoptie krijgen, worden KYC-vereisten essentieel voor bedrijven om te voldoen aan lokale regelgeving. Onlangs kreeg de maker van Bored Ape Yacht Club te maken met kritiek van de NFT community voor het vereisen van een KYC-verificatie voor zijn nieuwe samenwerking met Animoca Brands. Door een meer private en veilige methode van KYC aan te bieden via op zk-proofs gebaseerde oplossingen zoals Polygon ID, kunnen bedrijven illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en belastingontduiking voorkomen, terwijl ze ook de privacy van hun gebruikers respecteren.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram