27 januari 2022

President Poetin steunt regeringsvoorstel om gereguleerde Bitcoin (BTC) mining toe te staan

Vladimir Poetin steunt een voorstel van de Russische regering om het delven van cryptocurrencies te belasten en te reguleren en verwerpt daarmee het voorstel van de centrale bank om het volledig te verbieden.

President Vladimir Poetin steunt het voorstel om cryptomining te beperken tot regio's met een overschot aan elektriciteit, zoals Irkoetsk, Krasnojarsk en Karelië, volgens drie mensen die bekend zijn met de zaak die hebben gevraagd om niet te worden geïdentificeerd omdat de informatie nog niet openbaar is.

Woordvoerder Dmitry Peskov van het Kremlin weigerde te zeggen wat het standpunt van Poetin was en zei dat de president de regering en de centrale bank had opgedragen hun meningsverschillen uit te werken.

De persdiensten van de Russische regering en de centrale bank reageerden niet onmiddellijk op verdere verzoeken om commentaar te geven over de huidige status van de besprekingen.

Het standpunt van Poetin is goed nieuws voor een industrie die de laatste tijd veel tegenslagen heeft gekend, waaronder het volledige verbod van China vorig jaar en de tijdelijke onderbreking van miners in Kazachstan toen het land met een stroomstoring kampte. Rusland werd in 2021 de derde grootste cryptominer ter wereld, na de Verenigde Staten en Kazachstan, volgens gegevens van de universiteit van Cambridge die in oktober werden vrijgegeven.

De steun van de president, in combinatie met zijn publieke opmerkingen afgelopen week, betekent dat de voorstellen waarschijnlijk zullen worden goedgekeurd. Poetin riep woensdag de regering en centrale bank op om snel een akkoord te bereiken om de crypto-industrie te reguleren.

"We hebben hier ook bepaalde concurrentievoordelen, vooral in cryptomining", zei Poetin tijdens een regeringsvergadering, terwijl hij de risico's van cryptocurrencies toelichtte. "Ik bedoel het overschot aan elektriciteit en goed opgeleid personeel dat in het land beschikbaar is."

Het delven van Bitcoin (BTC), 's werelds meest waardevolle cryptomunt, vereist speciale computers die werken om complexe gecodeerde problemen op te lossen, met elektriciteit als grootste operationele kost voor miningbedrijven.

Rusland heeft een aantal regio's die een overschot aan elektriciteit hebben door overvloedige aanvoer van waterkrachtcentrales of doordat industriële installaties uit het Sovjettijdperk zijn gesloten.

Vitaliy Borschenko, medeoprichter van het Russische miningbedrijf BitCluster, zei dat miners werden uitgenodigd om deel te nemen aan een werkgroep van de regering nadat de centrale bank zijn rapport publiceerde waarin een algeheel verbod op crypto werd voorgesteld. Borschenko zei:

"De meeste ministeries en agentschappen zijn tegen radicale maatregelen.”


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram