6 februari 2021

Prijs van Bitcoin bereikt $39.400 na stijging van Ether naar $1.750

Het is niet alleen de prijs van Ether die afgelopen vrijdag records heeft vastgelegd - gebruikers moeten meer dan ooit betalen om transacties te verzenden en met problemen bij sommige exchanges tot gevolg.

De grootste altcoin Ethereum (ETH) is sinds het breken van zijn recordhoogte uit 2018 aan een inhaalbeweging begonnen om steeds dichter bij $2.000 te klimmen.

Prijsgrafiek van Ether (ETH) - laatste 90 dagen // Bron: Coingecko

Ether heeft de laatste weekdag een nieuw hoogtepunt neergezet op $1.750, met een dagelijkse winst van 6,5% waarbij het wekelijkse rendement bijna 22% overtrof.

De beweging werd wellicht grotendeels veroorzaakt door de intense handelsinteresse in DeFi-munten, waarvan vele het netwerk van Ethereum als basis gebruiken. Cryptocurrencies uit de DeFi sector behoren tot de beter presterende munten op de wekelijkse tijdsbestekken.

Ether had ondertussen al een flinke opwaartse trend gezien. De verwachting over de lancering van ETH futures van CME Group, één van de baanbrekende aanbieders van Bitcoin futures, kan hier mogelijks een grote rol in gespeeld hebben. Daarnaast, begon de vermogensbeheerder Grayscale deze week na een pauze van bijna twee maanden opnieuw ETH te kopen voor zijn Ether Trust.

Activa onder beheer van Grayscale, totaal AUM: $30,4 miljard

Momenteel heeft de gigant in totaal meer dan $30,4 miljard onder beheer, waaronder het Bitcoin Trust (GBTC) met iets meer dan $24,4 miljard en het Ethereum Trust (ETHE) met meer dan $5 miljard.

Hoewel de prestaties van Ethereum werden gevierd, gingen de hoogtepunten gepaard met een ander record: transactiekosten.

De gasvergoedingen (gas fees) op het netwerk van Ethereum knalden deze week zo hoog dat sommige beurzen gedwongen werden om ETH-opnames helemaal stop te zetten.

"Dit is een legitieme crisis. We moeten popcorn inslaan om te zien hoe Ethereum zich hieruit een weg baant", aldus Blockstream-ontwikkelaar Grubles.

Volgens gegevens van YCharts bedroeg de gemiddelde ETH-vergoeding $24,79 op 4 februari, de laatste datum waarvoor statistieken beschikbaar waren.

Bitcoin (BTC) vs Amerikaanse dollar - dagelijkse grafiek (Tradingview)

Terwijl Bitcoin (BTC) ondertussen onder de $40.000 terrein aan het winnen is, lijken macro-omstandigheden geschikt om BTC terug wat nieuw voordeel te geven. Terwijl de S&P 500 vrijdag zijn eigen recordhoogte bereikte, daalde de valuta-index van de Amerikaanse dollar, een fenomeen dat traditioneel impliceert dat Bitcoin hiervan zal profiteren.

Correlatie is geen oorzaak, maar de trend is vrij duidelijk. De snelle prijsstijging van Bitcoin (en voorgaande correcties) correleert nauw met de bewegingen van de US Dollar Index (DXY).

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bedraagt nu $1,18 biljoen en de dominantie van Bitcoin is 61,6%.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


06/02/2021 - 03u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram