x Oud archief

Prijs van Ethereum (ETH) bereikt nieuwe all-time high na Altair upgrade

cryptostheen 2 min lezen

De prijs van Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft de afgelopen 24 uur meer dan 10% gepiekt om een nieuwe all-time high neer te zetten, slechts twee dagen na het overschrijden van zijn vorige record.

De nieuwe all-time high voor ETH is $4.416, volgens gegevens van CoinGecko.

Op dinsdag 26 oktober steeg Ether naar bijna $4.300 voordat het helemaal terugviel tot onder de $4.000. Maar gisteren onderging het netwerk zijn derde upgrade in zeven maanden tijd, waardoor Ethereum 2.0 – een sneller, veiliger netwerk – een stap dichter bij de realiteit komt.

De prijs van het activum heeft ook geprofiteerd van een netwerkupgrade in augustus – de London hard fork – die een deflatiemechanisme heeft doorgevoerd. In plaats van vergoedingen te betalen aan miners, die momenteel transacties op het netwerk verwerken, betalen gebruikers nu een basisvergoeding aan het netwerk – die het onmiddellijk vernietigt. Sinds de groei van de voorraad aan munten (supply) is afgenomen, is ETH gestegen van het midden van de $2.000 naar zijn huidige hoogtepunten.

Ondertussen hebben handelaren de verwachting dat het digitale activum zijn bull run zal verlengen. Volgens Bybt loopt er vrijdag voor meer dan $1,2 miljard aan ETH-opties af. Meer dan de helft van de weddenschappen op de toekomstige prijs van ETH wedden dat het boven de $4.500 zal sluiten tegen de de deadline op 29 oktober.

Als dat gebeurt, zou dat opnieuw een sterk record zijn voor de cryptocurrency die zich al heel het jaar stevig in de markt wist te zetten.

Op woensdag onderging de Ethereum blockchain zijn derde upgrade in zeven maanden. En in tegenstelling tot de vorige twee upgrades, zijn de dingen tot nu toe soepel verlopen.

Volgens Pooja Ranjan, head of the decentralized project management team genaamd de Ethereum Cat Herders, “werd Altair ingezet met meer dan 95% van de validators die deelnamen op het moment van de upgrade.” Met andere woorden, mensen namen de tijd om hun machines te updaten om de nieuwste software te draaien die hen verbindt met het Ethereum blockchainnetwerk.

De Altair upgrade was de eerste (en misschien laatste) upgrade van de Beacon chain voordat Ethereum volledig overgaat op een proof-of-stake netwerk. De Beacon chain, die ETH staking introduceerde en de deuren openden voor ‘shard chains’ die de capaciteit van het netwerk uitbreiden, draait naast de huidige Ethereum chain, maar zal er gescheiden van blijven tot de volledige overgang naar Ethereum 2.0 – die een sneller, minder overbelast netwerk belooft.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.