1 februari 2021

Prijs van XRP crasht 50% amper een uur na het bereiken van het hoogste punt in twee weken

Het nieuwste doelwit van enkele ‘pump & dump’-groepen zorgt voor grote verliezen, nadat XRP maandag een uitbarsting van volatiliteit zag.

XRP, de nummer vier cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, crashte op 1 februari met meer dan 50% in minder dan twee uur nadat een aangezette waanzin een averechts effect had op nieuwe investeerders.

Prijsgrafiek laatste 24u van XRP // Bron: Coingecko

Gegevens van TradingView toonden aan dat XRP / USD(T) tijdens de dag extreem volatiel was geworden, uren nadat enkelingen uit de nu beruchte Reddit-groep r/Wallstreetbets ervoor kozen om het token massaal te kopen.

Na het bereiken van hoogtepunten rond $0,75, begonnen de verliezen snel op te lopen, waarbij de neerwaartse kant versnelde totdat XRP terugkeerde naar dieptepunten van $0,36 - 51,49% onder de top.

Op het moment van schrijven handelde XRP tegen ongeveer $0,40, met grote schommelingen die nog steeds kunnen voorkomen op korte tijdsbestekken.

Critici van de controversiële altcoin reageerden als eersten die waarschuwden over wat zij zagen als de vele grote valkuilen van het investeren in het XRP token van Ripple Labs.

Eerder maakte XRP een andere neerwaartse trend door als gevolg van juridische stappen tegen Ripple, het blockchain-betalingsnetwerk dat de grootste investeerder vormt. Het opveren van de waarde had andere fans in extase gebracht, die hadden gezien hoe de munt enkele weken geleden dieptepunten bereikte van minder dan $0,16.

Ondertussen was XRP niet het enige doelwit na de GameStop heisa, met Dogecoin (DOGE) en zilver die enorme stijgingen zagen.

Op het moment van schrijven hield DOGE / USD zijn winst gedeeltelijk vast, die het op bijna $0,04 bracht.


01/02/2021 - 19u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram