x Oud archief

Proshares Bitcoin Strategy ETF debuteert met bijna $1 miljard aan handelsvolume

cryptostheen 2 min lezen

Proshares Bitcoin Strategy exchange-traded fund deed het goed op zijn eerste dag, want het sloot de dag op $41,94 per eenheid. Ondertussen steeg de prijs van Bitcoin (BTC) op dinsdag en tikte het een dagelijks hoogtepunt van $64.608 aan – op minder dan 1% van de vorige ATH (14 april 2021: $64.804), volgens gegevens van Coingecko.

NYSE: BITO (5 minutengrafiek) // Bron: Tradingview

Terwijl de ETF-aandelen van eigenaar wisselden op de New York Stock Exchange (NYSE), bereikte $BITO een dagelijks hoogtepunt van meer dan $42. Bloomberg Intelligence analist James Seyffart twitterde aan het einde van de dag: “Het lijkt erop dat het eindtotaal rond de ~$990 miljoen zal liggen in de handel voor BITO op zijn eerste handelsdag.”

Eerste handelsdag van de best presterende ETF’s // Bron: Eric Balchunas op Twitter

Eric Balchunas, de senior ETF-analist voor Bloomberg, tweette ook over de actie die de Proshares Bitcoin Strategy ETF op dinsdag zag. “BITO net over $1 miljard in totaal volume vandaag (momenteel $993 miljoen maar trades druppelen nog steeds binnen),” zei Balchunas. “Gemakkelijk de sterkte eerste dag van een ETF in termen van handelsvolume. Het verhandelde ook meer dan 99,5% van alle ETF’s. Het heeft zeker onze verwachtingen getrotseerd.” De analist voegde eraan toe:

“Als we ETF’s niet uitsluiten waar het volume van de eerste handelsdag letterlijk door één vooraf geplande gigantische belegger was, staat het nog steeds op de tweede plaats. Sommige van deze ETF’s zouden niet moeten worden opgenomen, omdat ze niet echt de belangstelling van het grote publiek vertegenwoordigen.”

Terwijl de Proshares Bitcoin ETF een fatsoenlijke dag had, gingen de spotprijzen van BTC ook tekeer op 19 oktober. De totale marktwaarde van Bitcoin zwol dinsdag aan tot meer dan $1,2 biljoen en er was $42,4 miljard in wereldwijd handelsvolume gedurende de dag.

Balchunas benadrukte dat de prestaties van de eerste Bitcoin ETF van vandaag in de VS, “het leven voor de volgende ETF’s die in de rij staan veel moeilijker maakt om te slagen.” Hij voegde eraan toe: “Elke dag telt omdat zodra een ETF bekend wordt als ‘de ene’ en tonnen aan liquiditeit heeft, het vrijwel onmogelijk is om de show te stelen.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.