Dutch Crypto News
25 maart 2021

Ray Dalio zegt dat er een ‘grote kans’ is op een Amerikaans verbod op Bitcoin

De VS zouden hun verbod op goudbezit uit de jaren 1930 kunnen herhalen, maar dan voor Bitcoin.

Naarmate de correctie op Bitcoin verder gaat, is er terug wat angst, onzekerheid en twijfel teruggekeerd, waarbij miljardair en hedgefondsmanager Ray Dalio er nog een schepje bovenop heeft gedaan.

In een interview met de hoofdredacteur van Yahoo Finance op 24 maart verklaarde de oprichter van het hedgefonds Bridgewater Associates van $150 miljard dat er een 'goede kans' is dat de Amerikaanse regering Bitcoin zou kunnen verbieden, net zoals ze deed met het bezit van goud in de Verenigde Staten tijdens de jaren 30.

Dat gebeurde omdat de regeringsleiders in die tijd niet wilden dat goud zou concurreren met fiatgeld en als opslag van rijkdom, voegde Dalio eraan toe.

"Ze willen niet dat andere valuta’s actief zijn of concurreren, omdat dingen uit de hand kunnen lopen. Dus ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat je het, onder bepaalde omstandigheden, verboden zult hebben op de manier waarop goud werd verboden."

De fondsbeheerder en filantroop, die Bitcoin 'een geweldige uitvinding' noemde en het in januari met goud vergeleek, wees erop dat de Indiase regering al probeert om Bitcoin en cryptocurrency-handel in het algemeen te verbieden. Hij voegde eraan toe dat hij geen expert is, maar beweerde dat het kan worden gevolgd en dat de overheid kan uitzoeken wie ermee te maken heeft.

Er was echter een beetje licht aan het einde van Dalio's sombere vooruitzichten toen hij erkende dat BTC de tand des tijds als beleggingscategorie heeft doorstaan.

"Bitcoin heeft zichzelf de afgelopen 10 jaar bewezen, het is niet gehackt. Het heeft daarom over het algemeen op operationele basis goed gewerkt. Het heeft een aanzienlijke aanhang opgebouwd. Het is in zekere zin een alternatief voor rijkdom vast te houden. Het is als digitaal geld. En dat zijn de pluspunten."

Op 16 maart verklaarde Dalio dat de Amerikaanse regering zich zou kunnen richten op degenen die de dollar door Bitcoin vervangen, aangezien het "onherbergzaam wordt voor het kapitalisme" ter voorbereiding op "schokkende" belastingwijzigingen om de nationale schuldencrisis aan te pakken.

De opmerkingen komen naarmate de correctie van Bitcoin wordt verdergezet, BTC heeft met 13,5% gecorrigeerd van zijn hoogste punt ooit van $60.100 naar huidige prijzen van ongeveer $52.000.


25/03/2021 - 04u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram