x Oud archief

Record van $700 miljoen openstaande Litecoin futures signaleren institutionele instroom

cryptostheen 3 min lezen

Litecoin (LTC) staat bijna 50% onder het hoogste punt ooit uit december 2017 van $375, maar dat weerhoudt de open interest op futurescontracten er niet van om een record van bijna $700 miljoen te bereiken. Dit maakt LTC de achtste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en staat op de derde plaats in derivaten, achter Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

Litecoin (LTC) openstaande futurescontracten // Bron: Bybt.com

Zoals hierboven weergegeven, is de totale openstaande rente van LTC futures de afgelopen drie maanden met bijna 400% gestegen. Men moet in gedachten houden dat een dergelijke gebeurtenis niet per se positief is, aangezien voor termijncontracten zowel een koper (long) als een verkoper (short) nodig is. Door deze toenemende belangstelling kunnen echter nog meer substantiële spelers deelnemen.

Een andere interessante ontwikkeling is de recente notering van Ether futurescontracten op de Chicago Mercantile Exchange (CME), die als indicatie kan dienen dat andere cryptocurrencies binnenkort zullen volgen.

Litecoin is het op twee na grootste belang in het Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW) en het beheerd vermogen in dit fonds overtrof onlangs $780 miljoen.

Activa onder beheer van Grayscale Investments // Bron: Grayscale

Grayscale Litecoin Trust (LTCN) voegt ook nog eens $226,7 miljoen aan beheerd vermogen toe dat in eerste instantie aan institutionele beleggers is uitgegeven. Deze groeiende cijfers vormen een duidelijk bewijs van het potentieel van Litecoin.

Door naar dagelijkse liquidaties te kijken, kunnen beleggers beter inschatten hoe traders hun hefboomwerking hebben gebruikt. Onverwachte prijsschommelingen zullen de neiging hebben om hogere liquidaties te veroorzaken dan bij een aanhoudende trend.

Litecoin (LTC) futures liquidaties // Bron: Bybt.com

In de bovenstaande grafiek staat de grootste groene candle voor longs waarvan de posities op 10 januari met geweld zijn beëindigd, terwijl de LTC-prijs in 18 uur met 32% daalde.

Aan de andere kant heeft de rally van 5 februari naar $164 ongeveer $56 miljoen aan shorts geliquideerd, maar dit is nog steeds geen partij voor de bearish beweging van $128 miljoen in januari.

Het mislukken van Litecoin om de piek van $186 van 10 januari te doorbreken, werd gevolgd door een daling van het volume, wat duidt op een gebrek aan interesse op de huidige niveaus. Het totale handelsvolume van LTC is de afgelopen dertig dagen met 12% afgenomen.

Litecoin (LTC) volume op de reguliere markt (spot) // Bron: Coinanalyze.net

De huidige $700 miljoen aan openstaande rente op futures is aanzienlijk wanneer deze wordt vergeleken met het $980 miljoen dagelijkse gemiddelde handelsvolume van Litecoin op spotbeurzen.

Vanuit het oogpunt van prijsanalyse lijken de prijsactie van zowel Litecoin als Bitcoin Cash bearish en bullish te blijven ten opzichte van Bitcoin. Detailhandelaren en institutionele handelaars zijn zich waarschijnlijk bewust van deze relatie.

Handelaren zouden ook moeten overwegen, gezien de hoge gasvergoedingen van Ethereum en de stijgende transactiekosten van Bitcoin, een verlengde Litecoin-rally kan worden aangedreven door beleggers die op zoek zijn naar snellere overdrachten en goedkopere vergoedingen.

Als de privacyfuncties van Litecoin uiteindelijk worden geïmplementeerd, zou dit de altcoin eindelijk de broodnodige push kunnen geven om $200 te breken en een doel in de buurt van $300 zou hierbij niet ondenkbaar zijn.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8449″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

10/02/2021 – 08u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.