16 november 2020

Reizigers kunnen nu met Bitcoin binnen de 4 weken een Amerikaans paspoort verkrijgen

"Reizigers de mogelijkheid bieden om via Bitcoin te betalen, voelt als de juiste stap op het juiste moment."

Een in Californië gevestigd visum- en paspoortverwerkingsbedrijf kondigde aan dat het Bitcoin als een vorm van betaling zou accepteren, aangezien de activiteiten van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weer normaal beginnen te worden.

Volgens een aankondiging van paspoort- en visumexpediteur Peninsula Visa gevestigd in San Jose, verklaarde het bedrijf dat het klanten de mogelijkheid zou bieden om te betalen voor geselecteerde paspoortdiensten met behulp van Bitcoin (BTC). Gesteund door Coinbase Commerce, zal Peninsula Visa paspoortvernieuwingen en naamswijzigingen aanbieden naast aanvragen met betrekking tot tweede paspoorten. Amerikaanse staatsburgers ouder dan 16 mogen één "primair" paspoortboek of kaart hebben die 10 jaar geldig is, naast een tweede die 4 jaar geldig is.

"Reizigers de mogelijkheid bieden om via Bitcoin te betalen, voelt als de juiste zet op het juiste moment", zei Peninsula Visa COO Evan James, daarbij verwijzend naar zijn hoop dat reizen weer normaal zou worden zodra de dreiging van de pandemie voorbij is.

Toen overheidskantoren en bedrijven voor het eerst werden gesloten in maart na maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, werden veel van de 26 paspoortagentschappen van het State Department in de Verenigde Staten en Puerto Rico eveneens getroffen, waardoor de verwerking van paspoorten en andere diensten voor de eerste keer zwaar werden vertraagd. Volgens een rapport van de LA Times was er op 23 september een achterstand van bijna een miljoen paspoorten.

Veel van de kantoren van het State Department zijn echter al geopend met personeel voor persoonlijke paspoortaanvragers. De overheidsinstantie kondigde op 3 november aan dat het de verwerkingstijd had verkort tot 10-12 weken voor standaardaanvragen en 4-6 weken voor versnelde paspoorten - pre-COVID, kon men onder bepaalde omstandigheden binnen een week persoonlijk een paspoort verkrijgen.

Hoewel particuliere bedrijven Bitcoiners de mogelijkheid hebben geboden om internationale vluchten te kopen met behulp van cryptovaluta, zijn de regeringen schijnbaar niet bereid om dit voor bepaalde diensten te doen. In juni vermeldde een overheidsinstantie van Venezuela Bitcoin kort als een vorm van betaling voor paspoortaanvragen van Venezolaanse burgers die in het buitenland wonen, voordat de dienst de volgende dag alweer werd uitgeschakeld.


16/11/2020 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram