17 december 2021

Retail traders kopen Bitcoin (BTC) zoals ze dat sinds maart 2020 niet meer hebben gedaan

Investeerders en handelaars met een kleiner volume zijn net zo geïnteresseerd in Bitcoin rond $48.000 als rond $3.600, zo blijkt uit on-chain data.

Bitcoin (BTC) is terug aan populariteit aan het winnen bij reguliere beleggers rond een waarde van $48.000 nu bepaalde gegevens de grootste koopgolf sinds maart 2020 bevestigen.

In een tweet eerder deze week wees statisticus Willy Woo op een belangrijke trend die eerder al meer dan 18 maanden afwezig was op de cryptomarkt.

Volgens de grafiek van de analist kopen retail traders de huidige marktcorrectie van Bitcoin net zo snel op als ze deden tijdens de door de pandemie veroorzaakte crash vorig jaar.

"De laatste keer dat retail de dip zo hard kocht, was op de bodem van de COVID-crash," schreef Willy Woo.

Accumulatie van Bitcoin (BTC) door handelaren met minder dan 1 BTC // Bron: Woobull

Woo deelde ook een grafiek die laat zien hoe Bitcoin HODLers, of houders met weinig uitgaande transacties, historisch gezien de dip hebben gekocht en hoe ze dat nu eigenlijk opnieuw doen.

Langetermijnhouders kopen of verkopen Bitcoin (BTC) // Bron: Woobull

Zoals eerder gemeld, blijven de grotere HODLers gemengd gedrag vertonen op de huidige prijsniveaus. Ondanks de verkoop door sommigen, zijn de meeste whales voorzichtiger met het verkopen van BTC.

Ondertussen heeft het aandeel van langetermijnbeleggers een recordhoogte bereikt ten opzichte van marktdeelnemers die zich focussen op de korte termijn.

Volgens de zogenaamde 'Smart Money Gap' indicator, bestaande uit gegevens van on-chain analyseplatform Glassnode, is er nog nooit een grotere ongelijkheid geweest tussen de hoeveelheid BTC in handen van 'smart' en 'dumb money' - langetermijnhouders (LTH) en kortetermijnhouders (STH).

Door de geschiedenis van Bitcoin heen hebben lokale pieken in de metriek het begin van verschillende prijsstijgingen ingeluid en lokale prijsbodems aangegeven.

Smart Money Gap indicator // Bron: Glassnode

De cijfers ondersteunen het verhaal dat de daling van BTC met bijna 40% vanaf zijn all-time high rond $69.000 de oververhitte speculanten op de derivatenmarkt heeft weggespoeld.

Op het moment van schrijven staat de waarde van Bitcoin op $47.800, een daling van 20% in de afgelopen 30 dagen. Sinds een jaar geleden (YTD) steeg de prijs nog steeds meer dan 120%, volgens gegevens van Coingecko.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Actief traden kan stressvol en tijdrovend zijn en toch slechte resultaten opleveren. Er zijn echter nog andere opties. Zoals veel investeerders, bent u misschien op zoek naar een investeringsstrategie die minder veeleisend is. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram