x Oud archief

Retail traders kopen Bitcoin (BTC) zoals ze dat sinds maart 2020 niet meer hebben gedaan

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin (BTC) is terug aan populariteit aan het winnen bij reguliere beleggers rond een waarde van $48.000 nu bepaalde gegevens de grootste koopgolf sinds maart 2020 bevestigen.

In een tweet eerder deze week wees statisticus Willy Woo op een belangrijke trend die eerder al meer dan 18 maanden afwezig was op de cryptomarkt.

Volgens de grafiek van de analist kopen retail traders de huidige marktcorrectie van Bitcoin net zo snel op als ze deden tijdens de door de pandemie veroorzaakte crash vorig jaar.

“De laatste keer dat retail de dip zo hard kocht, was op de bodem van de COVID-crash,” schreef Willy Woo.

Accumulatie van Bitcoin (BTC) door handelaren met minder dan 1 BTC // Bron: Woobull

Woo deelde ook een grafiek die laat zien hoe Bitcoin HODLers, of houders met weinig uitgaande transacties, historisch gezien de dip hebben gekocht en hoe ze dat nu eigenlijk opnieuw doen.

Langetermijnhouders kopen of verkopen Bitcoin (BTC) // Bron: Woobull

Zoals eerder gemeld, blijven de grotere HODLers gemengd gedrag vertonen op de huidige prijsniveaus. Ondanks de verkoop door sommigen, zijn de meeste whales voorzichtiger met het verkopen van BTC.

Ondertussen heeft het aandeel van langetermijnbeleggers een recordhoogte bereikt ten opzichte van marktdeelnemers die zich focussen op de korte termijn.

Volgens de zogenaamde ‘Smart Money Gap’ indicator, bestaande uit gegevens van on-chain analyseplatform Glassnode, is er nog nooit een grotere ongelijkheid geweest tussen de hoeveelheid BTC in handen van ‘smart’ en ‘dumb money’ – langetermijnhouders (LTH) en kortetermijnhouders (STH).

Door de geschiedenis van Bitcoin heen hebben lokale pieken in de metriek het begin van verschillende prijsstijgingen ingeluid en lokale prijsbodems aangegeven.

Smart Money Gap indicator // Bron: Glassnode

De cijfers ondersteunen het verhaal dat de daling van BTC met bijna 40% vanaf zijn all-time high rond $69.000 de oververhitte speculanten op de derivatenmarkt heeft weggespoeld.

Op het moment van schrijven staat de waarde van Bitcoin op $47.800, een daling van 20% in de afgelopen 30 dagen. Sinds een jaar geleden (YTD) steeg de prijs nog steeds meer dan 120%, volgens gegevens van Coingecko.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.