x Oud archief

'Rich Dad' R. Kiyosaki benadrukt het belang om Bitcoin, goud en wapens te sparen nu er zich een wereldwijde ramp ontvouwt

cryptostheen 2 min lezen

De auteur van het populaire financiële boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, Robert Kiyosaki, nam de tijd op Twitter om zijn gedachten te benadrukken over de huidige situatie op de wereldmarkt in het licht van de samenkomst in Davos, Zwitserland waarbij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt dat de wereld wordt geconfronteerd met de ergste financiële crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitgesproken financiële goeroe zinspeelde op een mogelijke wereldoorlog en adviseerde op zijn beurt om goud, zilver, Bitcoin, voedsel, wapens en kogels te sparen.

Deze week komen er 2.500 wereldleiders uit het bedrijfsleven, de politiek en het maatschappelijk middenveld een berucht voorjaarsevenement in Davos bijwonen.

Naast het (eigenaardig) conflict in Oekraïne zijn het herstel van de (uitgebuitte) pandemie, de (bedrieglijke) aanpak van klimaatverandering, de toekomst van werk (moderne slavernij?), het bevorderen van stakeholderkapitalisme (fascisme, corporatisme?) en het optimaal benutten van nieuwe technologie enkele van de onderwerpen die in Davos door het World Economic Forum (WEF) aan de orde zullen komen.

Discussies over de verslechterende toestand van de financiële markten en de wereldeconomie zullen naar verwachting een centrale plaats innemen op de agenda van de zakelijke bijeenkomst.

Na een aanzienlijke opleving van de recessie die werd veroorzaakt door het begin van de pandemie twee jaar geleden, zijn er nu een groot aantal bedreigingen voor dat herstel, waardoor het IMF zijn prognose voor de wereldwijde groei voor de tweede keer sinds het begin van het jaar naar beneden heeft bijgesteld.

In de loop van het afgelopen jaar is de inflatie, als gevolg van de belemmerde bevoorradingsketens, een punt van zorg geworden, met name in de economie van de Verenigde Staten en Europa.

Sinds begin 2022 hebben verdere ontwikkelingen, zoals de Russische inval in Oekraïne en golven van opsluitingen in het mom van COVID-19 in heel China, een herstel vertraagd of tot stilstand gebracht. Dit heeft de situatie nog ingewikkelder gemaakt.

Interessant is dat in een tweet van Kiyosaki van vorige week stond vermeld dat hij bullish blijft voor de toekomst van Bitcoin (BTC). Hij onthulde ook dat hij in de gaten houdt of het digitale activum een nieuw dieptepunt kan bereiken.

De bekende auteur ging vervolgens in op de redenen waarom hij positief blijft over Bitcoin. Volgens Kiyosaki zijn zowel de Federal Reserve als het ministerie van financiën corrupte instellingen, en voordat ze hun eerlijkheid, integriteit en morele kompas kunnen herstellen, zullen ze eerst zichzelf moeten vernietigen.

Het is ook vermeldenswaardig dat Kiyosaki, samen met de oprichter en directeur van het Trends Research Institute, Gerald Celente, beiden in januari verklaarden dat wanneer de aandelenmarkten crashen, “de realiteit Main Street zal raken en dat is waarom het GSB is (goud, zilver, Bitcoin).”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.