x Oud archief

Rijkste man van Azië denkt dat de metaverse de volgende generatie van waardecreatie zal onthullen

cryptostheen 1 min lezen

Mukesh Ambani, voorzitter en managing director van Reliance Industries, is zeer positief over blockchain nu het land zich opmaakt om een wetsvoorstel in te dienen om de crypto-industrie te reguleren.

“Digitale technologie, geloof ik, is een belangrijke manier om alles te democratiseren”, zei hij tijdens het Infinity Forum.

“Vandaag is het nog steeds een wereld waar grote bedrijven makkelijker financiering krijgen en kleine bedrijven niet, hetzelfde doet zich voor bij de mensen en ik denk dat dit gegeven zal veranderen.”

Reliance Industries is een conglomeraat dat bestaat uit bedrijven actief in telecom, retail, logistiek en wetenschappelijk onderzoek. Het bezit een meerderheidsbelang in Jio, de grootste mobiele operator van het land.

In het volgende decennium zal de introductie van een gereguleerde crypto-industrie in India “de gedecentraliseerde financiële sector mogelijk maken en herdefiniëren op een manier die we ons nooit hebben kunnen voorstellen,” zei hij.

In een land zo ongelijk als India, dat de Gini coëfficiënt, een maatstaf voor ongelijkheid, de afgelopen tien jaar heeft zien stijgen, gelooft Ambani dat financiën aangedreven door digitale grootboeken (DLT) de grote gelijkmaker in het land zullen zijn.

“De nieuwe olie, data, kan overal en door iedereen worden gegenereerd en verbruikt. Het heeft het potentieel om op een billijke manier waarde te creëren in alle sectoren, regio’s en economische klassen,” zei hij.

Ambani gelooft ook dat de metaverse een nieuw decennium van “enorme waardecreatie” zal ontsluiten, waarin “ideeën en innovaties waardevoller” zullen worden in plaats van de hoeveelheid fysiek kapitaal waartoe een ondernemer toegang heeft.

“We zijn getuige van de vierde revolutie, dat is de digital-first revolutie, waarbij digitalisering het leven zal maken voor miljarden mensen – die zal worden gebruikt in iedere technologie – vijf of zes soorten technologie zullen samensmelten, ze zullen de hele wereld transformeren,” vervolgde hij.

“Daarom zal de komende digital-first revolutie onze wereld en India inclusiever welvarender maken dan we ons nu kunnen voorstellen.”

Ambani maakt deze opmerkingen terwijl het Indiase parlement zich voorbereidt op de herziening van en stemming over een uitgebreid wetsvoorstel rond cryptocurrencies.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.