7 december 2021

Rijkste man van Azië denkt dat de metaverse de volgende generatie van waardecreatie zal onthullen

De Indiase miljardair Mukesh Ambani onderschreef de metaverse, blockchaintechnologie en DeFi op een recent evenement terwijl het Indiase parlement debatteert over een crypto wetsvoorstel.

Mukesh Ambani, voorzitter en managing director van Reliance Industries, is zeer positief over blockchain nu het land zich opmaakt om een wetsvoorstel in te dienen om de crypto-industrie te reguleren.

"Digitale technologie, geloof ik, is een belangrijke manier om alles te democratiseren", zei hij tijdens het Infinity Forum.

"Vandaag is het nog steeds een wereld waar grote bedrijven makkelijker financiering krijgen en kleine bedrijven niet, hetzelfde doet zich voor bij de mensen en ik denk dat dit gegeven zal veranderen."

Reliance Industries is een conglomeraat dat bestaat uit bedrijven actief in telecom, retail, logistiek en wetenschappelijk onderzoek. Het bezit een meerderheidsbelang in Jio, de grootste mobiele operator van het land.

In het volgende decennium zal de introductie van een gereguleerde crypto-industrie in India "de gedecentraliseerde financiële sector mogelijk maken en herdefiniëren op een manier die we ons nooit hebben kunnen voorstellen," zei hij.

In een land zo ongelijk als India, dat de Gini coëfficiënt, een maatstaf voor ongelijkheid, de afgelopen tien jaar heeft zien stijgen, gelooft Ambani dat financiën aangedreven door digitale grootboeken (DLT) de grote gelijkmaker in het land zullen zijn.

"De nieuwe olie, data, kan overal en door iedereen worden gegenereerd en verbruikt. Het heeft het potentieel om op een billijke manier waarde te creëren in alle sectoren, regio's en economische klassen," zei hij.

Ambani gelooft ook dat de metaverse een nieuw decennium van "enorme waardecreatie" zal ontsluiten, waarin "ideeën en innovaties waardevoller" zullen worden in plaats van de hoeveelheid fysiek kapitaal waartoe een ondernemer toegang heeft.

"We zijn getuige van de vierde revolutie, dat is de digital-first revolutie, waarbij digitalisering het leven zal maken voor miljarden mensen - die zal worden gebruikt in iedere technologie - vijf of zes soorten technologie zullen samensmelten, ze zullen de hele wereld transformeren," vervolgde hij.

"Daarom zal de komende digital-first revolutie onze wereld en India inclusiever welvarender maken dan we ons nu kunnen voorstellen."

Ambani maakt deze opmerkingen terwijl het Indiase parlement zich voorbereidt op de herziening van en stemming over een uitgebreid wetsvoorstel rond cryptocurrencies.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram