16 januari 2022

Rio de Janeiro wil 1% van zijn reserves in crypto investeren en vermindering invoeren op belastingen betaald in Bitcoin

De burgemeester van Rio de Janeiro, Eduardo Paes, kondigde aan dat de Braziliaanse stad 1% van haar reserves zou investeren in cryptomunten.

Rio de Janeiro burgemeester Eduardo Paes heeft toegezegd om 1% van de schatkistreserves van de stad te investeren in cryptocurrencies, volgens de Braziliaanse nieuwsberichtgever O Globo. Paes zei naar verluidt tijdens de Rio Innovation Week in een gesprek met Francis Suarez, burgemeester van Miami:

"We gaan Crypto Rio lanceren en 1% van de reserves in cryptomunten investeren."

O Globo meldde ook dat Pedro Paulo, secretaris voor landbouw en planning in Rio de Janeiro, en Chicão Bulhões, secretaris van economische ontwikkeling en innovatie, van plan zijn om de stad om te vormen tot een hub voor de crypto-industrie.

"We bestuderen de mogelijkheid om belastingen te betalen met een extra korting als je met BTC betaalt," zei Paulo.

In oktober afgelopen jaar had de Braziliaanse wetgevende macht onlangs een wetsontwerp goedgekeurd dat digitale valuta wilde reguleren. Aureo Ribeiro stelde een aanpassing van het wetsvoorstel voor om Bitcoin (BTC) de wettelijke status als betaalmiddel te geven.

Rio de Janeiro vs. Miami

In februari vorig jaar nam de stad Miami een voorstel aan om te beoordelen of een deel van de reserves van de stad in BTC zouden worden gestoken.

Burgemeester Suarez van Miami, die zeer positief staat tegenover Bitcoin, zei destijds dat "we op het punt staan een grote titanische verschuiving te zien op dit gebied. Het is een industrie die rumoerig, luidruchtig en groeiend is, en dit zou het juiste signaal zijn."

Miami heeft zich inmiddels gepositioneerd als het centrum voor de crypto-industrie in de Verenigde Staten, tot nu toe heeft de stad zijn plannen echter nog niet officieel gemaakt. Mocht het 1% investeringsplan van Rio de Janeiro Bitcoin omvatten, dan kan de Braziliaanse crypto hub de ambities van Miami inhalen.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram