x Oud archief

Ripple kondigt partnerschap aan met de grootste bank van Egypte

cryptostheen 1 min lezen

Ripple Labs, leverancier van ‘distributed ledger technology’, breidt zijn aanwezigheid in de MENA-regio uit. Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft een partnerschap gesloten met de Nationale Bank van Egypte, maakte het bedrijf eerder deze week bekend.

De grootste bankinstelling van het land in termen van activa onder beheer – die werd opgericht in 1898 – zal nu in staat zijn om de instroom van overboekingen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten via LuLu International Exchange te vergemakkelijken.

Egypte is de op zes na grootste ontvanger van geldovermakingen ter wereld, met buitenlandse arbeiders die vorig jaar naar schatting $24,4 miljard naar huis stuurden.

Navin Gupta, een bestuurslid van Ripple voor Zuid-Azië en MENA, benadrukte het belang van snelle en goedkope overboekingen in zijn verklaring:

“De mogelijkheid om snel, betrouwbaar en goedkoop geld te verzenden en te ontvangen, speelt tegenwoordig een grotere rol dan ooit tevoren. Ripple is er trots op samen te werken met NBE en LuLu Exchange om de financiële infrastructuur van de MENA-regio te versterken en de Egyptische gemeenschap een probleemloze en grensoverschrijdende betalingservaring te bieden.”

Ripple in de MENA-regio

Ripple werkte in januari samen met het in Abu Dhabi gevestigde Lulu Financial Holdings.

De MENA-regio is al jaren the place to be voor Ripple. In februari 2018 sloot het bedrijf een deal met de centrale bank van Saoedi-Arabië om de bankinstellingen van het koninkrijk in staat te stellen betalingen af ​​te wikkelen met behulp van zijn technologie.

Ripple heeft ook de krachten gebundeld met banken in Oman, Koeweit en natuurlijk de VAE.

Het bedrijf zette in november ook een regionaal hoofdkantoor op in Dubai, te midden van geruchten dat het de VS zou kunnen verlaten vanwege onzekere regelgeving.

[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XRP~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xrp/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

21/03/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.