10 juni 2022

Ropsten testnet van Ethereum draait nu succesvol op een proof-of-stake mechanisme

Ropsten wordt beschouwd als één van de meest trouwe replicaties van Ethereum (ETH). De soepele overgang is een goed voorteken voor de kansen van het mainnet om over te schakelen van proof-of-work naar proof-of-stake.

Het Ropsten proof-of-work testnet is gefuseerd met zijn proof-of-stake beacon chain, waarmee één van de laatste repetities voor de overgang naar het Ethereum mainnet is afgerond.

De samenvoeging van het testnet markeert een belangrijke mijlpaal in een lang technisch proces dat in de crypto-industrie bekend staat als 'The Merge'. Het zal ervoor zorgen dat Ethereum (ETH) zijn huidige proof-of-work consensusmechanisme verlaat ten gunste van het meer energie-efficiënte proof-of-stake.

Het Ropsten testnet, opgericht in 2016 en vernoemd naar een metrostation in Stockholm, was opmerkelijk omdat het eigenlijk het enige proof-of-work testnet was, en werd beschouwd als één van de beste replicaties van het Ethereum mainnet. Het had eerder zijn eigen beacon chain gelanceerd op 30 mei als voorbereiding op de fusie.

De nauwe gelijkenis van Ropsten met het mainnet laat ontwikkelaars toe om er realistische tests op uit te voeren alvorens ze het op het mainnet gaan implementeren. De succesvolle evolutie van het Ropsten testnet naar een proof-of-stake consensusmechanisme is daarom een goed voorteken voor de aanstaande overgang van het Ethereum mainnet zelf.

Er zijn echter nog een paar stappen te gaan voor de samenvoeging van het mainnet. Twee andere Ethereum testnets, Goerli en Sepolia, zullen hun eigen fusies moeten ondergaan, en de huidige difficulty bomb zal mogelijk moeten worden teruggezet. De difficulty bomb verhoogt exponentieel de moeilijkheidsgraad van het Ethereum proof-of-work netwerk om nodes te stimuleren over te stappen naar het proof-of-stake netwerk. Als de ontwikkelaars te lang wachten met het voorbereiden van The Merge, zullen ze de difficulty bomb moeten uitstellen om het netwerk functionerend te houden totdat de definitieve samenvoeging kan plaatsvinden. Ontwikkelaars hebben op het Ethereum Improvements Proposals (EIP) forum al voorgesteld om de difficulty bomb uit te stellen tot midden augustus.

Ethereum ontwikkelaar Preston Van Loon heeft eerder verklaard dat The Merge al in augustus zou kunnen plaatsvinden, hoewel de medeoprichter Vitalik Buterin ook een meer conservatieve schatting heeft gegeven van september of oktober. Na de succesvolle samenvoeging van het Ropsten testnet, lijken de verwachtingen voor het mainnet in augustus nu waarschijnlijker. Echter, het is de moeite waard om op te merken dat eerdere upgrades van het blockchainnetwerk meerdere vertragingen hebben opgelopen. Nu de druk toeneemt, zullen de ontwikkelaars er op gebrand zijn om ervoor te zorgen dat de grootste update van het netwerk tot nu toe foutloos wordt uitgevoerd.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram