x Oud archief

Rothschild Investment Corporation vergroot zijn belang in Bitcoin

cryptostheen 2 min lezen

Rothschild Investment Corporation, een toonaangevende financiële instelling gevestigd in Chicago, opgericht in 1908, heeft zwaar geïnvesteerd in Grayscale’s Bitcoin Trust, volgens een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission of SEC.

Rothschild meldde dat hij 30.454 aandelen van GBTC bezit op 31 december 2020, volgens Form 13F-HR, ook bekend als het Institutional Manager Holdings Report. In de aanvraag in oktober bezat het bedrijf naar verluidt 24.500 aandelen.

Volgens de website werd Rothschild Investment Corp opgericht in 1908 als Rothschild & Company. De oprichters, Monroe Rothschild en zwager Samuel Karger, begonnen het bedrijf als een full-service makelaardij (aankoop en verkoop van vastgoed). Volgens Bloomberg maakt het echter geen deel uit van de Rothschild-familiedynastie.

GBTC vertegenwoordigt beursgenoteerde aandelen van Grayscale’s steeds populairder wordende Bitcoin Trust, die nu meer dan $25 miljard aan activa onder beheer heeft. GBTC genereerde in het vierde kwartaal $217 miljoen aan gemiddelde wekelijkse instroom, een nieuw record.

GBTC handelt momenteel op moment van publicatie tegen minder dan $34,00 per aandeel.

Rothschild verhoogde zijn blootstelling aan Bitcoin (BTC) tijdens een cruciale tijd in de bullmarkt van de cryptocurrency. De prijs van Bitcoin verdrievoudigde bijna in het vierde kwartaal, voordat hij begin januari een piek bereikte van bijna $42.000. Hoewel de prijsactie enigszins is afgekoeld, schommelt de prijs van BTC momenteel rond de $32.000.

De investeringsmanager is één van de vele institutionele spelers met een grote naam die het afgelopen jaar de markt van cryptocurrencies heeft betreden. Deze trend zal naar verwachting doorzetten nu centrale banken en regeringen hun monetaire basis uitbreiden om het herstel na de pandemie te ondersteunen. In die zin wordt Bitcoin steeds meer gezien als een monetaire afscherming tegen inflatie.

Digitale activa zullen bovenaan de agenda staan ​​op de Davos-agenda van deze week. De top, die wordt georganiseerd door het World Economic Forum, biedt twee sessies gericht op “het resetten van digitale valuta”. Hoewel de discussies waarschijnlijk zullen gaan over digitale valuta van de centrale bank, of CBDC’s, vergroten ze de ontwrichtende impact van Bitcoin op traditionele financiering.


[mcrypto id=”8342″]

26/01/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.