26 oktober 2020

Ruim meer dan 30% van Europese investeerders bezit Bitcoin of andere cryptovaluta

Uit onderzoek onder professionele beleggers blijkt dat 36% van de Europese investeerders al cryptovaluta heeft gekocht, omdat het meer en meer duidelijk wordt dat het grote geld de markt wil betreden.

Om beter te kunnen begrijpen hoe professionele Europese investeerders denken over digitale activa, is er een onderzoeksrapport van meer dan 70 pagina's gepubliceerd, geschreven door acht auteurs en ondersteund door SIX Digital Exchange, BlockFi, Bitmain, Blocksize Capital en Nexo. Het rapport Discovering Institutional Demand for Digital Assets laat zien welke munten vermogende beleggers al bezitten en welke ze in de komende maanden willen kopen. Het rapport behandelt ook de meest populaire gereguleerde fondsen en gestructureerde producten die zijn ontworpen voor investeerders uit de traditionele financiële wereld.

Het totale beheerde vermogen van de 55 investeerders die aan het onderzoek deelnamen, bedroeg meer dan €719 miljard, wat bijna het dubbele is van de volledige marktkapitalisatie van de digitale activamarkt. Van die professionele investeerders had 36% al op blockchain geïnspireerde activa in hun portefeuille, hetzij door directe investeringen in cryptocurrencies, stablecoins en security tokens, hetzij via fondsen, gestructureerde producten of futures.

36% van de 55 grote Europese investeerders die deelnamen aan de enquête bezitten cryptocurrencies of derivaten

Bron: Cointelegraph Research & Crypto Research Report

Van de resterende 64% die nog niet hebben geïnvesteerd, is 39,29% van plan te investeren. Dit resulteert in 61,15% van de professionele investeerders in het onderzoek die ofwel al digitale activa bezitten of van plan zijn om er in de toekomst te kopen.

Bron: Cointelegraph Research & Crypto Research Report

De meerderheid van de beleggers met blootstelling aan crypto-activa was voornamelijk geïnteresseerd in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Ongeveer 88% en 75% van de respondenten die zijn blootgesteld aan cryptocurrencies, heeft respectievelijk in deze cryptocurrencies geïnvesteerd. Institutionele beleggers lijken echter steeds meer geïnteresseerd te zijn in beveiligingstokens. Van de 39,29% van de investeerders die van plan zijn in de toekomst te investeren, waren beveiligingstokens populairder dan Ethereum en andere alternatieve munten.

Sommige beleggers houden crypto-activa aan voor speculatie in plaats van als ruilmiddel. Ze hopen Wall Street voor te zijn door in te kopen voordat het grote geld op de markt zal binnenstromen. Afgezien van de angst om iets te missen, zijn er oprechte redenen om enthousiast te zijn over de toetreding van institutionele beleggers tot de cryptowereld.

De enorme omvang van het vermogen dat wordt beheerd door professionele beleggers zoals pensioenfondsen, universitaire schenkingen en verzekeringsmaatschappijen, is voldoende om een gigantische impact te hebben op de hele digitale activa -industrie als ze op de markt komen. Jarenlang gingen er geruchten dat institutionele beleggers cryptocurrencies begonnen te kopen, en nu levert de meest recente academische enquête, evenals nieuws over Microstrategy, Stone Ridge en Square die de cryptospace betreden, bewijs om dit te ondersteunen.

De enquête werd van juni tot september 2020 uitgevoerd door professor dr. Philipp Sandner van het Blockchain Center van de Frankfurt School of Finance & Management, professor dr. Alfred Taudes van het Oostenrijkse Blockchain Center van de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde, en de onderzoeksdirecteur van Cointelegraph en Demelza Hays. Het rapport is mede-gepubliceerd door Cointelegraph Consulting en Crypto Research Report.


Volg Dutch Crypto News op Telegram!

26/10/2020 - 23u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram