x Oud archief

Russische regering en centrale bank stemmen in om cryptocurrencies als valuta's te behandelen

cryptostheen 1 min lezen

De regering en centrale bank in Rusland hebben een akkoord bereikt over hoe cryptomunten te reguleren, volgens een aankondiging.

De Russische regering en centrale bank werken nu aan een wetsontwerp die crypto zal definiëren als een “analoog van valuta’s” in plaats van digitale financiële activa. De wet zal op 18 februari gelanceerd worden. Cryptomunten zouden alleen in de legale sector functioneren als ze een volledige identificatie hebben via het banksysteem of gelicentieerde tussenpersonen.

Lokale berichtgeving merkte op dat transacties met Bitcoin (BTC) en het bezit van cryptomunten in de Russische Federatie niet verboden zijn; ze moeten echter worden gedaan via een “digitale valuta exchange organizer” (een bank) of een peer-to-peer exchange met een vergunning in het land.

Het rapport benadrukt ook dat cryptotransacties van meer dan 600.000 roebel (ruwweg $8.000) zouden moeten worden aangegeven; anders zou het als een criminele daad kunnen worden beschouwd. Degenen die illegaal cryptomunten als betaling accepteren, zullen beboet worden.

Dit nieuws komt na maanden van speculatie over hoe de Russische regering zal omgaan met digitale valuta. Hoewel het nog onduidelijk is wat dit besluit zal betekenen voor bedrijven en burgers in Rusland, lijkt het erop dat het land langzaam warmloopt voor cryptocurrencies.

In januari riep de Bank van Rusland op tot een landelijk verbod in een rapport dat waarschuwde voor de speculatieve aard van de industrie. De bank stelde ook dat financiële bedrijven geen cryptotransacties zouden mogen faciliteren als onderdeel van dat voorstel om digitale activa te verbieden.

Het voorstel genereerde echter verzet van het Russische ministerie van financiën. Een paar dagen na de oproep van de centrale bank voor een verbod zei een ambtenaar van het ministerie dat de overheid crypto moet reguleren in plaats van het volledig te verbieden. Hij waarschuwde dat een totaal verbod ertoe zou kunnen leiden dat Rusland achterop raakt op technologisch gebied.

Er zijn ook berichten opgedoken dat president Vladimir Poetin pogingen steunt om de crypto miningsector van het land te reguleren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.