x Oud archief

Samsung betreedt metaverse door samenwerking met Decentraland (MANA)

cryptostheen 2 min lezen

De elektronicagigant heeft een virtuele versie van zijn vlaggenschip, de fysieke winkel 837, geopend in Decentraland. De fysieke winkel bevindt zich op 837 Washington Street in het Meatpacking District van New York City, Manhattan. De virtuele winkel, die de naam Samsung 837X draagt, zal voor een beperkte tijd open zijn in Decentraland (MANA).

“Dit is één van de grootste merken die land hebben ingenomen in de geschiedenis van Decentraland,” zei Samsung in een verklaring op donderdag.

De Samsung 837X winkel zal digitale avonturen bieden via het ‘Connectivity Theater en Sustainability Forest’ en een muzikaal feest op ‘Customization Stage’, aldus Samsung.

In het Connectivity Theater zal het nieuws van Samsung worden getoond van de Consumer Electronics Show (CES), die op 5 januari van start ging en tot 8 januari duurt. In het Sustainability Forest kunnen gasten een mythische ervaring beleven met miljoenen digitale bomen.

Samsung heeft ook bomen geplant in de echte wereld. Het is onlangs een samenwerking aangegaan met het op Cardano (ADA) gebaseerde platform voor klimaatherstel, Veritree, om de aanplant van twee miljoen bomen in Madagaskar tegen het eerste kwartaal van dit jaar te beheren.

Veritree beheert een ‘Cardano Forest‘ waar gebruikers 15 of meer ADA tokens kunnen doneren om “limited edition tree tokens” te ontvangen. Veritree plant dan een boom namens de gebruikers voor elke uitgewisselde ADA. Deze tokens kunnen vervolgens worden gebruikt voor limited edition NFT’s (als digitale kunst), aldus Veritree.

Wat de Customization Stage in de virtuele winkel betreft, zullen gasten een mixed reality live dansfeest kunnen meemaken, gehost door DJ Gamma Vibes vanuit de fysieke winkel.

Gasten worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan opdrachten die leiden tot 837X badges in de vorm van NFT’s (als digitale verzamelobjecten) en één van de drie accessoires die in beperkte oplage verkrijgbaar zijn. De winnaars worden op vrijdagavond bekend gemaakt.

3 wearables (beperkte oplage) // Bron: Samsung newsroom

“De metaverse stelt ons in staat om fysieke en ruimtelijke grenzen te overstijgen en unieke virtuele ervaringen te creëren die anders niet mogelijk zouden zijn”, aldus Michelle Crossan-Matos, senior vice president corporate marketing and communications bij Samsung Electronics.

“Innovatie zit in ons DNA en we kunnen niet wachten tot jullie allemaal deze ontluikende virtuele wereld kunnen ervaren.”

Aangezien de virtuele winkel slechts een heel beperkte tijd open zal zijn in Decentraland, is het bedrijf van plan om in de loop van het jaar meer van dergelijke ervaringen te brengen.

Samsung lijkt groots in te zetten op NFT’s en de metaverse. Eerder deze week kondigde het bedrijf aan dat zijn nieuwe smart-tv’s gebruikers in staat zullen stellen NFT’s te kopen. De investeringstak, Samsung Next, is ook een investeerder in verschillende NFT start-ups, waaronder Sky Mavis (maker van Axie Infinity), Dapper Labs en Forte.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.