5 januari 2022

Samsung kondigt NFT platform voor Smart TV's aan

Aankomende smart-tv's van Samsung zullen een ingebouwd platform hebben waar gebruikers NFT's kunnen bekijken, kopen en verkopen.

De Zuid-Koreaanse techgigant Samsung heeft een nieuwe line-up van zijn smart-tv's onthuld met een geïntegreerd platform voor non-fungible tokens (NFT's). De 2022 smart-tv's van Samsung zoals Micro LED, Neo QLED en The Frame zullen een applicatie hebben die gebruikt kan worden "voor het ontdekken, kopen en verhandelen van digitale kunstwerken," volgens een aankondiging eerder deze week.

"Met een stijgende vraag naar NFT's is de behoefte aan een oplossing voor het huidige gefragmenteerde kijk- en aankooplandschap nog nooit zo groot geweest", merkte het bedrijf op.

In 2022 wil het bedrijf de eerste Smart TV NFT explorer en marktplaatsaggregator introduceren. Het aankomende platform zal kijkers in staat stellen NFT's te bekijken en te verhandelen zonder van de zitbank te hoeven komen. Hoewel het onduidelijk is welke NFT platforms of marktplaatsen precies zullen worden opgenomen, beloofde Samsung dat zijn slimme tv's niet zullen knoeien met de beeldkwaliteit waarbij de vooraf ingestelde waarden van de maker van de NFT behouden blijven.

De Zuid-Koreaanse multinational integreert niet alleen NFT's in zijn producten, maar investeert ook actief in NFT en metaverseprojecten via zijn durfkapitaaltak, Samsung Next. Op woensdag nam het bedrijf deel aan een investeringsronde voor een metaverse gamingplatform.

Naast Samsung hebben ook andere grote bedrijven hun peilen op de NFT sector gericht. In juli 2021 stapte Coca Cola in NFT's voor liefdadigheidsdoeleinden. Een maand later kocht Visa een 'CryptoPunk' NFT voor $150.000.

Investeringen in blockchain gaming in 2021 // Bron: Dappradar

Ondertussen was de verkoop van digitale kunstcollecties en digitale collectibles vorig jaar goed voor 91% van alle verkochte NFT's. Naarmate er meer verkocht wordt, halen steeds meer op NFT en metaverse gebaseerde bedrijven aanzienlijke bedragen op om hun projecten te financieren. Bedrijven actief in crypto gaming hebben vorig jaar ook ruim meer dan een miljard dollar aan investeringen overschreden.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram