12 oktober 2021

Samsung steunt blockchain gaming en investeert in Axie Infinity

Het Zuid-Koreaanse conglomeraat Samsung is steeds meer betrokken bij de ontluikende wereld van blockchain en crypto gaming, terwijl dit soort games verboden zijn in het land.

Samsung Next, het investeringsbedrijf van de techgigant, heeft deelgenomen aan een financieringsronde van $152 miljoen van Sky Mavis, het in Vietnam gevestigde blockchain gamingbedrijf en ontwikkelaar van het populaire play-to-earn spel Axie Infinity (AXS).

Samsung heeft eerder geïnvesteerd in ontwikkelaars van blockchain games, waaronder Dapper Labs, de maker van CryptoKitties en het in Hong Kong gevestigde Animoca Brands. FTX Ventures Capital en a16z hebben ook deelgenomen aan de recente financieringsronde.

Kim Jeong-soo, professor industrieel management en engineering aan de Myongji University, zegt dat de reden voor de investering van Samsung simpelweg is voor een hoge ROI (return-on-investment).

"Samsung weet dat Axie Infinity op dit moment het heetste hangijzer is, net zoals het eerder deed met CryptoKitties. Verder zou het kunnen betekenen dat het bedrijf erkent hoe prominent blockchain en NFT's zijn geworden," aldus Kim.

In Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung, worden games met elementen van blockchain of NFT's (non-fungible tokens) echter geblokkeerd door het Game Rating and Administration Committee van het land, dat zegt dat willekeurige beloningen in het spel, waarvan sommige NFT's zijn, speculatief gedrag kunnen aanmoedigen.

Kim gelooft dat de overheid de beperkingen op blockchain gaming op een gegeven moment zal versoepelen.

"Omdat de overheid erg gericht is op de ontwikkeling van de metaverse, worden de onderwerpen van eigendom en waardeoverdracht in virtuele activa waarschijnlijk in een zeer positief licht besproken," zei hij. "Dus eventuele ontwikkelingen uit deze discussie kunnen positieve signalen afgeven voor de situatie die we zien bij blockchain games."

Kim zegt dat in de tussentijd de gaming industrie zal moeten discussiëren over het elimineren van de speculatieve factoren.

Axie Infinity is een mobiel spel dat vaak wordt vergeleken met Pokémon Go, waarbij gebruikers worden beloond in NFT's voor het fokken van monsters die bekend staan als 'Axies'. Sinds de release heeft het spel een groot aantal fans gekregen in ontwikkelingslanden zoals de Filipijnen en Venezuela.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram