14 mei 2021

Samsung voegt ondersteuning voor crypto hardware wallets toe aan Galaxy smartphones

Bezitters van een Samsung Galaxy smartphone kunnen nu hardware wallets van derden gebruiken met de Samsung Blockchain Wallet applicatie.

De Koreaanse techgigant Samsung heeft ondersteuning toegevoegd voor cryptocurrency hardware wallets van derden, waaronder de Ledger Nano S en Nano X, aan zijn assortiment Galaxy-smartphones.

Gebruikers van een Samsung Galaxy kunnen hun apparaat nu koppelen aan hun hardwareportefeuilles om cryptocurrencies te beheren en te verhandelen via de Samsung Blockchain Wallet app.

In een persbericht bij de aankondiging merkte Samsung op dat de update gebruikers in staat stelt "toegang te krijgen tot transacties en deze te verwerken door virtuele activa die zijn opgeslagen op geselecteerde cold / hardware wallets te importeren in de Samsung Blockchain Wallet."

Samsung introduceerde in 2019 voor het eerst ondersteuning voor blockchaintechnologie op zijn smartphones, met de introductie van de Samsung Blockchain Keystore en Wallet. Met de Blockchain Keystore kunnen privésleutels (private keys) van cryptocurrencies worden opgeslagen in Knox, een beveiligde toepassing op het apparaat die volledig onafhankelijk is van het hoofdbesturingssysteem en alleen toegankelijk is met een pincode of biometrische authenticatie.

De update voegt hardware wallet -ondersteuning toe aan Galaxy-smartphones met Android 9.0 of hoger, hoewel Samsung waarschuwt dat de Bluetooth-functies van de Ledger Nano X mogelijk beperkt zijn. Apparaten zonder de Blockchain Keystore kunnen nog steeds gebruik maken van de update, hoewel deze gebruikers hun smartphone fysiek moeten verbinden met de hardware wallet om hun cryptocurrencies en sleutels te beheren.

Sinds het voor het eerst de Blockchain Keystore -functie op zijn Galaxy-smartphones introduceerde, is Samsung doorgegaan met het ondersteunen van cryptovaluta op latere versies zoals de Galaxy S20, hoewel de functie niet echt werd gepromoot. Samsung heeft ook zijn ondersteuning voor een aantal cryptocurrencies uitgebreid, waaronder Tron, Ethereum, Bitcoin, Klaytn en Stellar, evenals functies voor het kopen en verkopen van cryptovaluta via de cryptocurrency exchange Gemini.


14/05/2021 - 12u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram