x Oud archief

Samsung voegt ondersteuning voor crypto hardware wallets toe aan Galaxy smartphones

cryptostheen 1 min lezen

De Koreaanse techgigant Samsung heeft ondersteuning toegevoegd voor cryptocurrency hardware wallets van derden, waaronder de Ledger Nano S en Nano X, aan zijn assortiment Galaxy-smartphones.

Gebruikers van een Samsung Galaxy kunnen hun apparaat nu koppelen aan hun hardwareportefeuilles om cryptocurrencies te beheren en te verhandelen via de Samsung Blockchain Wallet app.

In een persbericht bij de aankondiging merkte Samsung op dat de update gebruikers in staat stelt “toegang te krijgen tot transacties en deze te verwerken door virtuele activa die zijn opgeslagen op geselecteerde cold / hardware wallets te importeren in de Samsung Blockchain Wallet.”

Samsung introduceerde in 2019 voor het eerst ondersteuning voor blockchaintechnologie op zijn smartphones, met de introductie van de Samsung Blockchain Keystore en Wallet. Met de Blockchain Keystore kunnen privésleutels (private keys) van cryptocurrencies worden opgeslagen in Knox, een beveiligde toepassing op het apparaat die volledig onafhankelijk is van het hoofdbesturingssysteem en alleen toegankelijk is met een pincode of biometrische authenticatie.

De update voegt hardware wallet -ondersteuning toe aan Galaxy-smartphones met Android 9.0 of hoger, hoewel Samsung waarschuwt dat de Bluetooth-functies van de Ledger Nano X mogelijk beperkt zijn. Apparaten zonder de Blockchain Keystore kunnen nog steeds gebruik maken van de update, hoewel deze gebruikers hun smartphone fysiek moeten verbinden met de hardware wallet om hun cryptocurrencies en sleutels te beheren.

Sinds het voor het eerst de Blockchain Keystore -functie op zijn Galaxy-smartphones introduceerde, is Samsung doorgegaan met het ondersteunen van cryptovaluta op latere versies zoals de Galaxy S20, hoewel de functie niet echt werd gepromoot. Samsung heeft ook zijn ondersteuning voor een aantal cryptocurrencies uitgebreid, waaronder Tron, Ethereum, Bitcoin, Klaytn en Stellar, evenals functies voor het kopen en verkopen van cryptovaluta via de cryptocurrency exchange Gemini.

[mcrypto id=”8342″]

14/05/2021 – 12u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.