Bitcoin

SEC beveelt bedrijven van bitcoin ETF's aan te kiezen voor contante creatie om zorgen van brokers weg te nemen

Contante creatie lijkt een oplossing te zijn waar de SEC comfortabel mee is om zorgen rondom makelaars die direct met bitcoin omgaan, aan te pakken.
cryptostheen 2 min lezen
SEC beveelt bedrijven van bitcoin ETF's aan te kiezen voor contante creatie om zorgen van brokers weg te nemen
SEC beveelt bedrijven van bitcoin ETF's aan te kiezen voor contante creatie om zorgen van brokers weg te nemen

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas dringt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) er bij bedrijven die van plan zijn om bitcoin exchange-traded funds (ETF's) te lanceren op aan om hun aanvragen aan te passen. De SEC beveelt een verschuiving aan naar creaties in contanten in plaats van creaties in natura om de zorgen te verlichten die verbonden zijn aan makelaars en handelaars die bitcoin direct verwerken.

Om vraag en aanbod in evenwicht te brengen, kunnen ETF's aandelen creëren of inlossen door ofwel in natura, door bitcoin in te wisselen voor ETF-aandelen, of met cash, door bitcoin te kopen of verkopen op de open markt.

Balchunas verklaarde dat de SEC's Division of Trading and Markets deze week in gesprek is gegaan met beurzen over hun indieningen voor bitcoin ETF's en aanbevolen heeft om binnen de komende paar weken wijzigingen in te dienen waarin specifiek wordt gekozen voor contante creaties in plaats van in natura.

De redenering hierachter is dat makelaars op dit moment niet rechtstreeks in bitcoin kunnen handelen vanwege beperkingen in regelgeving. Cash creaties leggen de verantwoordelijkheid voor transacties met bitcoins bij de uitgever van ETF's, waardoor makelaars geen gebruik hoeven te maken van ongeregistreerde dochterondernemingen of derde partijen om transacties met bitcoin af te handelen. Over het algemeen biedt cash creatie minder beperkingen voor makelaars.

De meeste recente aanvragers van bitcoin ETF's hadden voorgesteld om creaties in natura te gebruiken. Volgens Balchunas hadden slechts 2-3 aanvragers aanvankelijk gepland om cash creaties te gebruiken. Deze laatste richtlijn van de SEC zal waarschijnlijk veel aanvragers dwingen om hun voorstellen aan te passen en wijzigingen in te dienen om mogelijke vertragingen in het goedkeuringsproces te voorkomen.

Hoewel deze update de geschatte kans van 90% op goedkeuring van een bitcoin ETF niet direct beïnvloedt, geeft het aan dat het proces vordert terwijl de SEC bezig is met logistieke kwesties rondom bitcoin ETF's.

SEC stelt beslissingen over Franklin Templeton en Global X Spot Bitcoin ETF's uit

Beslissingen over goedkeuringen voor zowel aanvragen van Franklin Templeton's als Global X's spot bitcoin ETF's zijn uitgesteld door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), volgens een recent vrijgegeven bericht.

De deadline voor de SEC om een beslissing te nemen over Franklin Templeton was gisteren en voor de poging van Global X was het 21 november; met deze vertragingen schuiven de nieuwe deadlines op naar begin 2024.

Weinigen hadden deze week goedkeuringen voor spot bitcoin ETF's verwacht, dus de actie van de SEC komt niet als een grote verrassing. Op het moment van schrijven wordt bitcoin (BTC) verhandeld tegen $36.400, met bescheiden winsten.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.