29 juli 2021

Senator Warren zegt dat CBDC's een oplossing kunnen bieden voor het enorme falen van grote banken in de VS

Senator Elizabeth Warren is voorstander van CBDC's en zegt dat zij kunnen helpen om het enorme faillissement van grote banken in de VS op te lossen.

Tijdens een recent interview op Squawk Box bij CNBC besprak de Amerikaanse senator Elizabeth Warren - die lid is van de Senate Banking Committee - crypto, CBDC’s en goede manieren om het te reguleren.

Het gesprek ging ook over de vermogensbelasting als het gaat om het belasten van vermogen verdiend met cryptocurrencies.

"CBDC's kunnen miljoenen mensen zonder bank helpen."

Op de vraag van nieuwsanker Andrew Sorkin of crypto in staat zal zijn om het moderne financiële systeem op een positieve manier te verstoren, verklaarde Warren dat digitale valuta's interessant zijn en digitale valuta's van de centrale banken (CBDC's) in het bijzonder interessant zijn.

CBDC's kunnen van pas komen als het gaat om miljoenen mensen die geen of te weinig toegang tot banken hebben. Warren noemde dit "een enorm falen van de grote banken", omdat zij niet in staat zijn consumenten in de hele VS te bereiken en hen te voorzien van bankdiensten.

Daarom zouden digitale munten hier een antwoord kunnen zijn, zei ze.

Later gaf ze toe dat er op dit moment tal van problemen zijn in het wereldwijde financiële systeem en in de VS in het bijzonder. Om de adoptie en regulering van cryptomunten te verbeteren, moet de industrie volgens de senator manieren vinden om het ontwerp van cryptocurrencies te verbeteren ten voordele van het systeem en om nieuwe risico's te voorkomen die cryptocurrencies eraan kunnen "bijdragen".

Vermogensbelasting op crypto

Op de vraag of de vermogensbelasting die Warren momenteel aanprijst, moet worden betaald door degenen die een fortuin hebben gemaakt met crypto en of het op een andere manier moet worden geïnd dan degenen die rijk zijn geworden in onroerend goed of op andere traditionele activa, zei de senator dat dit er allemaal niet toe doet.

De vermogensbelasting, benadrukte ze, moet worden geïnd op ieder vermogen, ongeacht in welke activa het is opgeslagen: onroerend goed, bijvoorbeeld aandelen van Amazon of cryptomunten.


29/07/2021 - 17u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram