x Oud archief

Shell wordt als eerste parachain toegevoegd aan het netwerk van Polkadot (DOT)

cryptostheen 2 min lezen

Het ecosysteem van Polkadot (DOT) blijft zich uitbreiden met de eerste parachain die aan het netwerk wordt toegevoegd. Shell is nu geregistreerd als een Polkadot parachain na de stemming over referendum 41. Verwacht wordt echter dat de parachain met beperkte functionaliteiten zal werken. Dit zou nog maar het begin kunnen zijn voor het netwerk van Polkadot om te worden ingenomen door bedrijven over de hele wereld.

Shell heeft nu officieel zijn parachain op het Polkadot blockchainnetwerk. Volgens de officiële aankondiging op Twitter, zou Shell op dit moment alleen in staat zijn om berichten van de Relay Chain te accepteren om zichzelf te upgraden.

De tweede stap is het uitvoeren van een dergelijke upgrade. In dit geval zal het bestuur stemmen om de Shell parachain te upgraden tot de Statemint parachain. Statemint is een common-good chain die het hosten van willekeurige activa mogelijk maakt, zowel fungible als non-fungible. Het dient ook als een goedkoop netwerk voor het bewaren en overdragen van DOT tokens op de Relay Chain. Daarnaast kan het zijn parachain enkel verliezen aan de hand van een stemming op het netwerk (governance).

Polkadot verbindt verschillende blockchains, waardoor een multi-chain netwerk ontstaat dat de verschillende blockchainnetwerken in staat stelt veilig te communiceren en de beveiliging te bundelen. Deze chains staan bekend als parachains, die zichzelf aansluiten op het basisplatform, ook wel bekend als de Relay Chain. Polkadot verschilt van andere layer-1 blockchains zoals Ethereum (ETH) omdat ontwikkelaars niet direct op de basislaag kunnen programmeren, de Relay Chain van Polkadot biedt beveiliging aan zijn parachains.

In een eerder in mei gedeeld blogbericht, hadden ontwikkelaars van Polkadot meer over de Shell parachain uitgelegd als zijnde een “lege” parachain, waarbij het vooral functionaliteit zal bieden en veel lagere kosten met zich zal meebrengen.

Met de Shell parachain op zijn plaats, kan Polkadot verder gaan met zijn langverwachte veilingen, waar voor gestemd was op 4 november. Op de veilingen kunnen ontwikkelaars hun projecten op een parachain registreren en er een financiering voor krijgen in de vorm van een crowdloan.

Lopende crowdloans voor projecten die kans maken op een parachain // Bron: dotapps.io

Het netwerk zal elke week een veiling organiseren, waarbij de eerste veiling vijf weken zal duren. Daarna volgt nog een reeks van 6 veilingen. Verschillende projecten strijden om een plek om te lanceren op Polkadot, zoals Ethereum compatibele smart contract parachains Moonbeam, Acala Network en Clover Finance, onder verschillende anderen die willen profiteren van crowdloans die mogelijk zullen worden gemaakt door de veilingen.

Aangezien deze veilingen het uitgebreide gebruik van DOT voor stemmen, bieden en staken omvatten, is de cryptocurrency al een tijdje nieuwe prijsrecords aan het breken.

Polkadot is één van de grootste blockchainnetwerken op de markt. Volgens CoinGecko heeft DOT de afgelopen week een prijs van $54,98 bereikt. Het heeft een prijsstijging van meer dan 25% ervaren als één van de grootste stijgers onder de top 20.

Hebt u het moeilijk om het veilingsproces te begrijpen maar wilt u toch DOT tokens vastzetten voor een periode van 2 jaar en beloningen ontvangen van het token van uw favoriete project? Eenvoudig deelnemen aan de Polkadot Parachain Auction kan nu ook via het handelsplatform van Binance. Gebruik onze referral voor een korting van 20% op al uw toekomstige handelskosten bij het kopen en verkopen van digitale activa.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.