21 januari 2021

Skybridge onthult dat zijn Bitcoin fonds is gegroeid tot $360 miljoen, maar waarschuwt voor de toekomst van institutionele interesse

Skybridge Capital COO Brett Messing zei dat het Bitcoin fonds van het bedrijf is gegroeid tot $370 miljoen. Maar de opkomst van een Bitcoin ETF zou het BTC Fund van het bedrijf kunnen vernietigen.

Volgens COO Brett Messing groeide het Bitcoin Fund van Skybridge Capital in de eerste paar weken tot $360 miljoen dollar.

Skybridge was volgens Messing nooit van plan om in Bitcoin te stappen. Maar in november en december 2020 investeerde Skybridge namens zijn fondsen honderden miljoenen dollars in Bitcoin en lanceerde het zijn Skybridge Bitcoin Fund op 4 januari 2021 met destijds $300 miljoen. En toen, met een instroom van nieuw geld en een stijging van de prijs van Bitcoin, steeg de waarde van het fonds nog hoger.

"We hebben momenteel een positie die wordt gewaardeerd op ongeveer $360 / $ 370 miljoen dollar", vertelde Messing (hoewel de prijs van Bitcoin sindsdien tot meer dan 10% is gedaald).

Skybridge Capital is een bij de SEC geregistreerd investerings- en adviesbureau met meer dan $7 miljard aan beheerd vermogen. Het wordt gerund door de voormalige communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci.

Het fonds wordt gecontroleerd door auditgigant Ernst & Young en vereist een minimale investering van $50.000. Investeerders moeten ook geaccrediteerd zijn. Aflossingen zijn mogelijk op kwartaalbasis met een opzegtermijn van 30 dagen, en Fidelity fungeert als degene die hun Bitcoins in bewaring neemt.

"De missie van Skybridge was om hedgefondsen voor de welvarende massa te democratiseren", zei Messing.

Als COO is Messing verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de verschillende fondsen. Maar hij zegt dat het Bitcoin Fund verrassend eenvoudig en efficiënt te beheren is.

"Er komt geld binnen, we kopen de Bitcoin, en het gaat naar Fidelity in cold storage", zei Messing, eraan toevoegend: "Ik runde een long-shortfonds van $3 miljard dat veel gecompliceerder was dan dit, het is gewoon niet zo veeleisend vanuit het standpunt als beheerder. "

skybridgebitcoin.com

Het Bitcoin Fund wordt ook beheerd door Bitcoin-maximalisten, die geloven dat Bitcoin de leidende cryptocurrency op de markt is en zal blijven.

"We zijn er erg gepassioneerd over, we hebben het gevoel dat we mensen een plezier doen door ze kennis te laten maken met Bitcoin, en met succes verdienen we geld", zei Messing, eraan toevoegend: "We zijn Bitcoin-maximalisten, we waren niet geïnteresseerd om bij iets anders betrokken te raken."

Brett Messing zijn ontdekking met Bitcoin begon toen hij veel jonger was. Nu past hij de lessen die hij in zijn vroege investeringsdagen heeft geleerd toe op Bitcoin. "Als ik terugkijk op mijn leven, waren de beste investeringen om gewoon de grote leider te kopen, altijd, en dan achterover te leunen en niets te doen."

De dreiging van een Bitcoin ETF

Een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) is één van de meest verwachte ontwikkelingen in de Bitcoin industrie, maar Messing gelooft dat het slecht nieuws kan zijn voor de groei van het Skybridge Bitcoin Fund.

"De ETF zal ons failliet doen gaan, in die zin dat ons fonds doorgaat, maar we zullen geen kapitaal kunnen aantrekken", zei Messing, en voegde eraan toe: "Waarom heb ik een particulier fonds nodig?"

Anticiperend op deze uitdaging voor het fonds van Skybridge, dacht Messing dat het bedrijf een periode van één tot drie jaar zou hebben om kapitaal te genereren, maar zelfs dat zou te optimistisch kunnen zijn.

"Toen we het fonds lanceerden, gingen we ervan uit dat we één tot drie jaar tijd zouden hebben om kapitaal aan te trekken", zei Messing, eraan toevoegend: "Ik denk dat we nu geluk zullen hebben als het een jaar is."

Een Bitcoin ETF is misschien een uitdaging voor Skybridge, maar de toekomst van instituties die in Bitcoin investeren, is ook verre van gegarandeerd.

Wat institutioneel geld zou kunnen tegenhouden om in Bitcoin te investeren

De grootste bedreiging voor Bitcoin is volgens Messing een uitval van infrastructuur waardoor serieuze investeerders het vertrouwen in Bitcoin als activa verliezen.

"Waar ik me het meest zorgen over zou maken, is het uitvallen van de infrastructuur. Het feit dat Coinbase elke keer dat de markt beweegt, offline gaat, is enorm zorgwekkend voor serieuze bedrijven."

Bitcoin - evenals de rest van de cryptocurrency-industrie - heeft in het verleden al grote klappen op zijn infrastructuur gehad.

Het meest opvallende voorbeeld hiervan was toen de inmiddels ter ziele gegane crypto exchange Mt. Gox, die werd gehackt in een tijd dat het meer dan 70% van de Bitcoin-transacties ter wereld afhandelde.

Mt. Gox herstelde zich niet en Bitcoin kreeg een enorme klap voor zijn legitimiteit als een activum.

Een vergelijkbare ineenstorting van de infrastructuur die centraal staat bij Bitcoin, kan ertoe leiden dat institutionele beleggers hun interesse in de cryptocurrency verliezen. "In plaats van al deze bedrijven uit Wall Street naar buiten te krijgen, zou je er een paar kunnen krijgen van, we zijn weer van gedachten veranderd", zei Messing.

Dan is er natuurlijk nog altijd 'the threat of unknown unknowns', zoals de beroemde Donald Rumsfeld zei. Aanvullend door Messing:

"Nu we de wereldwijde crash door de pandemie meegemaakt hebben. Als we drie of vier jaar geleden hadden gesproken en wanneer ik je had gevraagd om de 10 grootste risico's voor elk activum op te sommen, zou je dat dan hebben gezegd?"

Er is dus ook een flinke dosis onzekerheid.


21/01/2021 - 20u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram