Dutch Crypto News
9 december 2020

Slachtoffers van de geliquideerde crypto exchange Cryptopia kunnen nu een vergoeding eisen

Een claimproces voor schuldeisers van Cryptopia is gestart na een hack in 2019.

De curator van de inmiddels levenloze cryptocurrency exchange Cryptopia heeft het claimproces gestart om schuldeisers terug te betalen na een hack in 2019.

Professionele dienstverlener Grant Thornton, de toegewezen curator van Cryptopia, kondigde op 9 december officieel aan dat schuldeisers nu het claimproces kunnen starten op het claimportaal van Cryptopia.

Het claimproces vereist dat crediteuren (schuldeisers) zich registreren op het Cryptopia-claimportaal en waar ze dan details over hun Cryptopia-account kunnen bevestigen.

"Alleen geverifieerde rekeninghouders kunnen zich registreren in het claimproces", merkte Grant Thornton op in de verklaring.

Cryptopia, gevestigd in Nieuw-Zeeland, werd begin 2019 het slachtoffer van een groot hackincident, dat naar verluidt leidde tot een verlies van meer dan $16 miljoen. De beurs schortte vervolgens hun diensten op en stelde accountantskantoor Grant Thornton aan als vereffenaar. In mei 2019 bracht Grant Thornton een schattingsverklaring uit van de financiële toestand van het bedrijf, waarin hij meldde dat de gehackte beurs in totaal $4,2 miljoen verschuldigd is aan zijn schuldeisers.

In juli 2020 diende een groot slachtoffer van de Cryptopia-hack een klacht in het niet-nakomen van plichten door curatoren en bereidde zich voor om een ​​rechtszaak aan te spannen.

Graham Thorton verklaarde vandaag dat het de hele week e-mails zal sturen over het claimproces vanwege het enorme aantal claims.


09/12/2020 - 22u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram